KVIK Næstved blev stiftet, den 1. okt. 1952 og er en af de ældste af de nuværende bordtennisklubber i Danmark.

Den spæde start
Hans Helge Jørgensen startede i sommeren 1952 med at købe 2 borde og han opstillede dem i Rønnebæk forsamlingshus. Sammen med en gruppe bordtennis interesseret personer, så de en mulighed for at starte en bordtennisklub. De så initiativet var ganske kvikt, derfor var grundlaget til klubben “KVIK” Næstved lagt.

Sidst i september 1952 flyttede han bordene til Appenæs samlingshus og to borde blev til tre. Klubben blev stiftet, den 1. oktober. To uger senere, den 15. oktober blev KVIK medlem af Sjællands Bordtennis Union.
De 10 medlemmer havde trange kår i forsamlingshuset, hvor der også skulle være plads til en kakkelovn. Efter et par år flyttede klubben til andre lokaler i centrum. De 3 borde fik plads i Lovsangssalen på Jernbanegade skole. Det var gode forhold, hvor man også kunne tage et bad, efter træningen.

I 1958 kom det første sportslige højdepunkt, da et hold med Hans Helge Jørgensen og Frank Madsen blev Sjællandsmestre i serie 3 hold.

I 1960 udvidede klubben til fem borde og fik pige-gymnastiksalen på samme skole og der blev oprettet en dame- og en juniorafdeling i klubben.
Klubben havde 25-30 medlemmer, der blev kun trænet på tirsdage og torsdage – så der var trængsel ved de fem borde.

Der blev afviklet bymesterskaber på Jernbanegades skole – det gav stor presseomtale.

Nye lokaliteter
I oktober 1962 fik KVIK Næstved til huse på første sal i den nybyggede Herlufsholm Hallen – her holder klubben til den dag i dag.

Kun én måned efter indflytningen i de nye lokaler, afholdt KVIK et stort landsstævne. Hele den danske elite og i alt 500 spillere deltog.

Første træning i Herlufsholm Hallen, 1962

Der blev afholdt træningskurser i Herlufsholm Hallen, hvor der var op til 42 deltagere pr. hold.

KVIK Næstved samarbejde med en tysk klub i Hamburg og i påsken 1963 sendte vi 11 af vores spillere på besøg i klubben i Hamburg.
Året efter kom de tyske spillere på genbesøg i Næstved.

November 1963 afholdt KVIK atter et stort landsstævne med 500 deltagere.

KVIK Næstved fik i 1964 ansvaret for Danmarks Mesterskaberne for senior. DM blev afholdt i Herlufsholm Hallen og blev vist direkte på TV (Danmarks Radio). Det blev den 17-årige Niels Ramberg, der vandt DM i herresingle.

Landsstævnerne og bymesterskaberne fortsætter
KVIKs Landsstævner blev gennem 60’erne, afholdt hvert år i november. Vi havde stor succes og der deltog ca. 400 hvert år.
De årlige bymesterskaber vakte også stor opmærksomhed og blev afholdt endnu nogle år, og fra 1962 i den nybyggede Herlufsholm Hallen.

Talentmassen blomstrer
I midten af 60’erne begyndte træningen at bære frugt. Klubben havde oparbejdet en meget talentfuld ungdomsafdeling.

Søren Langhorn og Jørgen Løvgren

KVIK høstede en del sjællandsmesterskaber og Søren Langhorn og Jørgen Løvgren blev udtaget til drengelandskamp i januar 1968.
Sammen med Poul Jensen var Søren Langhorn og Jørgen Løvgren dominerende i drengeklassen på Sjælland.

I pigerækken var Anette Dalmose og Kirsten Christensen også med helt fremme blandt de bedste i Danmark.

I 1969 blev Søren Langhorn udtaget til Ungdoms EM i 1969 og han vandt et DM i HJ double i 1970.

I starten af 70’erne spillede KVIK i Danmarksserien. Vi var tæt på oprykning et par gange, men det lykkedes først i 1976, hvor Jørgen Petersen, Steen Jensen og Søren Langhorn spillede holdet i 3. division. Det blev dog kun til en enkelt sæson, og vi spillede i Danmarksserien igen i et par år.

70érne var KVIK Næstved og Herlufsholm hallen også vært, for mange træningslejre og kurser under SBTU og DBTU. Selv det svenske landshold afholdt også lejre i KVIKs lokaler. Det var nærmest et bordtennismekka.

Klubben havde 25 års jubilæum i 1977, og der blev afholdt reception i klublokalet. Formand ved dette jubilæum var Arne Torp.

I 1978 lykkedes det atter at spille KVIK tilbage i 3. division – men også denne gang blev det kun til en enkelt sæson i denne række.

Steen “Bimme” Jensen

“Elevatorhold”
Selvom 1. holdet var meget svingende, var der stabilitet i medlemstallet.
I 1979 havde KVIK Næstved 185 medlemmer – og der blev lukket for tilgang af nye medlemmer.

Navne som Anne Karina Bastmann, Ole Rehn og Allan Jørgensen dukkede op – de fik mange gode resultater til klubben, men sidst i 70’erne var det stadig Søren Langhorn og Steen “Bimme” Jensen, der var de bedste spillere i klubben.

I 1979 blev Årets Lederpokal, uddelt for første gang, og prisen gik til Bent Petersen.

I 80’erne fortsatte elevatorholdet med at spille hhv. i Danmarksserien og 3. division.
I 1987 var 1. holdet én enkelt sæson i 2. division øst. Det var spillere som Michael Elgaard, Steen “Bimme” Jensen og Brian Neerup, der spillede i denne periode.

Klubben blev styrket udefra
Formand Jørgen Petersen,  havde trænererfaring fra pigelandsholdet, og han fik sidst i 80’erne sat struktur på ungdomstræningen i klubben. Man havde sammen med Herlufmagle, et hold i drenge divisionen i 1987-88. Det var startskuddet til noget stort på ungdomssiden.

KVIK sommerlejr 1990 i Åbenrå

Der dukkede nye unge navne op og der begyndte, at komme spillere fra andre klubber.
Sune Larsen, Dennis Ravn, Jann Leerbæk og Flemming Plam var nogle af de ungdomsspillere, der kom til klubben i 1989 – og sammen med KVIKs egne spillere Jacob Harden, Lars Pedersen og Poul Justesen var her noget at bygge fremtiden på. Samtidig fik klubben i 1989 tilgang af Michael Jensen, som træner.

Sommeren 1989, begyndte klubben at afholde sommerlejre, for egne spillere.

KVIK Næstved havde hold i drenge divisionen og i Herre Junior divisionen. Og det nye koncept i Dansk Bordtennis – Top 12 for ungdom – havde fra starten i 1988 deltagelse af spillere fra KVIK.

Jørgen P. hentede spillere fra Grønland – de boede i Næstved i et år. Lise Pedersen, Linda Petersen, Gitte Petersen og Christina Larsen var med til at spille Dame Junior division. KVIK var med i alle 3 ungdomsrækker i Danmarksturneringen.

KVIK fortsatte de gode resultater
Den gode træning og de mange talentfulde ungdomsspillere, begyndte at give mange resultater til stævnerne.

Drenge divisionsholdet fik en sølvmedalje til DM i 1991 – samme år fik Michael Jensen ansvaret for træningen, da Jørgen Petersen stoppede, både som træner og formand.
1. holdet spillede i 1992 i Sjællandsserien, og rykkede op til 3. division.
Herre Junior divisionsholdet fik en DM sølvmedalje, efter et finalenederlag til Slagelse.

Træningslejren i sommerferien, som havde været i to år i Åbenrå, blev i sommeren 1991 flyttet til Hårlev Hallen, og der var spillere med fra andre klubber.

Sune Larsen kom med på 1. holdet og et generationsskifte var på vej. Michael Elgaard havde klubrekorden på 286 kampe.

Larsen, Harden, Maze, Top 12, 1992

Michael Maze starter i klubben
Flere spillere kom til fra andre klubber – bl.a. en 11-årige dreng fra Fakse – Michael Maze – han blev meldt ind i klubben i 1992.
Mazes ankomst i KVIK Næstved gav med det samme resultater, idet han vandt Top 12 for Yngre drenge i 1992 uden at afgive ét eneste sæt – klubben havde fået det største talent i dansk bordtennis nogensinde.
Ved samme top 12 i 1992, blev Søren Larsen, nr. 4 i Yngre drenge og Jacob Harden, nr. 5 i Junior.

Der kom stabilitet på 1. holdet – de spillede i 3. division i mere end en sæson.

Endnu en 11-årige dreng kommer til klubben – Allan Nielsen fra Holme Olstrup startede i 1993 og han gentog Mazes bedrift fra året før og vandt i 1993 Top 12 for yngre drenge.

Succesen fortsætter
Michael Maze, kom som 1. års Yngre drenge, på landsholdet i 1993. Han blev udtaget til ungdoms EM i Slovenien.

Jacob Harden og Jann Leerbæk kom på 1. holdet og sammen med Sune Larsen, Bo Spottog og Elgaard, rykkede holdet i 1994 i 2. division.

Michael Maze vandt, som yngre drenge spiller en bronzemedalje i Juniorsingle ved DM ungdom i foråret 1994, og han gik direkte fra Drenge divisionen til at spille 2. division Herrer i sensommeren 1994, som førsteårs drengespiller.
Holdet skulle spille to afgørende nedrykningskampe mod Esbjerg, som vi desværre tabte, så det var 3. division i sæsonen 1995-96.
Vi afholder i foråret 1994, Danmarks Senior top 12 i Lille Næstved hallen.

Maze og Allan dominerede fortsat drengerækken i dansk bordtennis med sejre i Top 12, både i 1994 (Maze) og 1995 (Allan). De spillede sammen med Jesper Dahl fra Karlslunde og sneg sig frem til EM sølv i drenge holdturneringen i Haag 1995. De tabte finalen til Tyskland med 3-0 og i denne finale spillede Maze og Timo Boll for første gang mod hinanden med sejr til Boll på 21-16 i afgørende sæt.

Danmarks bedste ungdomsafdeling
Tilgangen til KVIK fortsatte blandt ungdomsspillerne og i det store år 1996 kom der resultater da KVIK Næstved blev markeret som den bedste ungdomsafdeling i Danmark.

1. holdet med Maze, Bo Spottog, Michael Elgaard, Jakob Harden, Jann Leerbæk og Sune Larsen rykkede op i 2. division.

Klubben afholdt DM-slutspillet i ungdomsdivisionerne – her vandt Mads Holm-Hansen, Simon Jørgensen, Jonathan Nielsen og Anders G. Nielsen DM guld i drenge divisionen.
Jens Holm-Hansen, Jacob Strømberg, Morten Rossé, David Arvidsson og Allan Nielsen vandt DM guld i Herre junior divisionen.

Michael Maze og Allan Nielsen spillede en ren KVIK-DM finale i Drenge single – med Maze, som vinder. Sammen vandt de drengedoublen.
Maze og Allan er sammen til EM i Tjekkiet og her vinder Maze, som den første dansker nogensinde, EM guld.
Umiddelbart efter sin EM sejr, kommer Maze hjem og vinder et senior grand prix stævne med deltagele af hele den danske herrerelite og han bliver kåret til årets spiller i Danmark.

Oprykning til 1. division og elitedivisionen
Rasmus Jespersen kommer til KVIK og sammen med Maze, Harden og Sune Larsen vinder de i 1997, 2. division og rykker op i 1. division.
KVIK Næstved var så stærke og havde så mange spillere, at klubbens 2. hold spillede i 3. division en enkelt sæson.

Maze bliver i 1997 udtaget til seniorlandsholdet. Vores juniorhold, med Maze, Allan, Rasmus og Jens Holm, er så stærkt, at holdet vinder Flensborg internationale turnering, som det første danske hold. Vinder b.la. over det svenske ungdomslandshold i semifinalen. Ved det danske top 12 for junior, bliver de fire spillere, nr. 1, 2, 3 og 5.

Samme hold som vandt 2. division i 1997, og som sammen med Allan Nielsen bliver nr. 2 i 1. division i 1998. Dette hold spiller kvalifikationskamp mod Brønshøj om en plads i Elitedivisionen. KVIK vinder sammenlagt efter 6-4 og 5-5 i de to kampe og er nu i Elitedivisionen.

Elite står for fald
Michael Maze skriver, som 16 årige professionel kontrakt med Borussia Düsseldorf, men har stadig sin licens i KVIK Næstved, når han spiller i Danmark.
Rasmus Jespersen, skifter klub. Jakob Harden og Sune Larsen holder pause og pludselig – midt i klubbens største succes – falder det hele sammen.

Den plads i elitedivisionen, som vi var berettige til, giver vi i samråd med forbund og klub til Brønshøj, og vi overtager deres plads i 1. division. Vi spiller med et meget ungt og urutineret hold. De vinder kun én kamp og spiller uafgjort med Slagelse, men det er nok, til at slutte som nr. 7 og blive i 1. division.

Sommerlejren i 1998, er den sidste der bliver afholdt. KVIKs sommerlejre igennem 8 år i 90érne, har været nogle af de bedste og sjoveste i Dansk bordtennis nogensinde.

I efteråret 1998 arrangerer klubben en landskamp med Maze på holdet i Herlufsholm Hallen, mellem Danmark og Slovakiet.

Michael Maze vinder i 1999 EM guld, både i single og double og har nu deltaget i ungdoms EM 7 år i træk.

I 2000 kommer der en nedtur for 1. holdet, der rykker ned i 2. division. Mads Holm-Hansen, Jens Holm-Hansen og Jonathan Nielsen er spillerne på 1. holdet.
Michael Maze skifter i sommeren 2000 til Farum, der som by satser på store sportsnavne.
I år 2000 afholder vi to store arrangementer, da vi er vært for DM slutspillet i ungdom, som bliver spillet i Lille Næstved, samt ungdoms Top 12, som afvikles i Herlufsholm Hallen.

Guldholdet i Juniordivisionen 2001

Selvom klubben er i sportslig krise med førsteholdet, bliver der arbejdet hårdt med nye talenter. Et stærkt Herre Junior divisions hold, var klar til DM slutspil i 2001 – et slutspil, der går over i historien som det mest spændende i Dansk bordtennis nogensinde. KVIK spiller 9-9 i semifinalen, men går til finalen på et sæt.

I finalen mod SISU/MBK spiller KVIK også 9-9 og med en helt lige sætscore, skal finalen afgøres på bolde og KVIK vinder DM-guld med kun 11 spillede bolde.
Guldholdet bestod af Morten Bo Petersen, Stefan Andreasen, Moussa Olsen og Nick Olsen.

Til klubmesterskaberne i 2001, uddeles der for første gang to priser. Årets Kammerat, bliver Emil Schelde og Årets Spiller, bliver Morten Bo Petersen.

KVIK forstærkes og rykker mod bedre rækker
I 2001 står 1. holdet overfor endnu en nedrykning, denne gang til 3. division – men her bliver nedturen vendt. KVIK får forstærkning af Jesper Møller og Steffen Ågesen. Sammen med Jonathan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen vinder KVIK, 3. division i foråret 2002.
Samtidig vinder vores 2. hold Danmarksserien, og sikre sig en plads i 3. division.
Vi mistede dog nogle spillere i sommeren, så vi måtte trække vores 2. hold ud af 3. division inden sæsonstarten. Derfor havde vi kun et divisionshold i jubilæumsåret 2002.

Allstar holdet 2002. Søren Langhorn, Sune Larsen, Michael Elgaard og Michael Maze

50 års Jubilæum
Den 1. oktober 2002 fyldte KVIK Næstved 50 år og i den forbindelse spillede vi en speciel holdkamp mellem det nuværende 1. hold mod et All Stars Hold med en spiller fra 60érne, Søren Langhorn, en fra 70érne, Michael Elgaard og fra 80érne spillede Sune Larsen, mens 90érnes spiller på holdet var Michael Maze.
Mange tilskuer så denne kamp og dagen blev afsluttet med en fest.

I efteråret 2002 havde vi en klubtur til Prag, hvor vi spillede en holdkamp med klubben Bohnice og vi fik et nederlag på 5-9.
Foråret 2003, vender Maze tilbage til KVIK, og under stor pressedækning, præsenteres han som ny spiller, samtidig med at Elite organisationen, Team Næstved startes.

Førsteholdet klarede lige med held overlevelse i 2. division, men det unge hold havde fået rutine. Holdet med Allan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen spillede i sæsonen efter utroligt stærkt og sikrede sig i foråret 2004 oprykning til 1. division.

Michael Maze vandt i 2004 Europa Top 12. Vi arrangerede, samme år en olympisk opvarmnings-turnering i double. HVB cup i Grønnegades Kulturhus blev en succes med Maze og Finn Tugwell som vindere. Senere i 2004 vandt de bronze ved OL i Athen.

Tilbage til toppen
Vores førstehold kommer hæderligt igennem 1. division frem til 2005. Mads Holm-Hansen kommer også ind på holdet. Allan Nielsen rejser dog til København i sommeren 2005. Men samtidig fra Norge rykker Roy Høyland med sin familie til Næstved hvor de bosætter sig for et år. Den tilgang af Roy Høyland, fik stor betydning for fremtiden, både sportslig og økonomisk.
Michael Maze vinder EM for hold på hjemmebane i Århus og en måned senere, vinder han en individuel bronzemedalje ved VM i Kina. Den bedrift gør Maze til et af de helt store sportsnavne i Danmark og han vinder BTs guld i 2005.

Med Roy Høylands tilgang til holdet ville vi være med i toppen af 1. division. Vi fik dog ikke den bedste start, men i løbet af sæsonen fik vi yderligere Norsk tilgang, da brødrene Bent og Anders Hovden kom til holdet. Vi spillede os frem til oprykningsspillet til Elitedivisionen. Selvom vi havde hjemmebanefordel i Herlufsholm Hallen, tabte vi de to afgørende kampe, så oprykningen glippede.

Til sæsonen 06-07, havde vi næsten samme hold, men endnu engang er vi tæt på oprykning, men det glipper igen i de afgørende kampe.

I foråret 2007 arrangerer vi en landskamp mellem Danmark og Sverige foran 350 tilskuer i Kulturcenteret.

KVIK i Elitedivisionen
Efter at være tæt på oprykning to gange, var der ingen der var i tvivl om at det var målet. Vi får forstærkning økonomisk og tilgang af Frederik Stark, Andreas Engblom og den Irske landsholdsspiller, John Murphy og sammen med Mads Holm-Hansen, styrker det førsteholdet, som i foråret 2008 klart vinder 1. division og dermed var vi klar til Elitedivisionen i sensommeren 2008.

Maze vinder for første gang DM i herresingle og det er det sidste han gør i KVIK trøjen, da han i sommeren 2008, skifter til BTK 61 i Roskilde.

Vores første sæson med elitedivision betyder en del nye spillere i truppen, da både økonomi og sportslig udfordring er en anden verden end i 1. division.
Andreas Engblom havde været med til at spille holdet op sammen med Mads Holm-Hansen. De spillede sammen med Cyprian Asamoah, Sam Oddsheden og en ung Simon Arvidsson. I efteråret 2008 kom en kinesisk spiller Huang Zhe til holdet.
Vi kom fint igennem det første år i Elitedivisionen, med en 7. plads.

Klubbens 2. hold blev ligeledes styrket og efter nogle år i serie 1 og østserien, rykkede holdet i 2. division.

De næste sæsoner havde vi samme trup og fik i 3 sæsoner i træk en 7. plads, som gav en placering uden for slut- og nedrykningsspil. Vi fik en masse rutine som klub og hold i at spille i Danmarks bedste liga.

I 2010 afholder vi historiens største klubmesterskab, med 21 spillende rækker.

Bronzeholdet fra venstre, Simon Arvidsson, Andreas Engblom, Coach, Michael Jensen, Niklas Rönningborn og Anthony Tran.

DM Bronze
Den rutine vi havde opbygget med stabile resultater, kulminerede med en supersæson i 2011-12, hvor vores hold med Engblom og Arvidsson, sammen med Niklas Rönningborn og Anthony Tran spillede sig i semifinalen, hvor det dog blev klare nederlag til København, men det var nok til at sikre sig bronzemedaljer til klubben.

Det var også i 2012 vi lavede en nytænkning i Dansk Bordtennis, da vi som den første Idrætsklub i Danmark arrangerede en koncert og en elitedivisionskamp samtidig. Vi spillede først en holdkamp mod Brønshøj og derefter havde koncert med X-factor vinderen og den tidligere bordtennisspiller Thomas Ring.

Oktober 2012, fyldte KVIK 60 år, men der var ikke nogen fest eller særligt arrangement. Klubbens formand, Jan Mumba Rasmussen, sygemeldte sig, få dage før 60 årsdagen, så næstformand, Kim Rasmussen overtog posten.

Sæsonen 2012-13, måtte vi sige farvel til Tran og Rönningborn, men fik tilgang af den unge svenske komet, Victor Görman og klubbens egen, Mads Jørgensen. I efteråret 2012, kom den afrikanske spiller, Idowu Saheed, der netop havde deltaget i OL til KVIK. Med disse nye spillere, havde vi ligeledes et godt hold, der også spillede sig i slutspillet.
Vi vandt i kvartfinalens første kamp mod Vedbæk, men til de to næste kampe, kunne vi ikke benytte Simon Arvidsson, der var med det svenske landshold. Det var for stort et tab, så vi fik nederlag i kamp 2 og 3, og nåede dermed, kun til kvartfinalen.

Den sæson, bød også på TV kampe i elitedivisionen, på Kanal Sport hver mandag aften, og vi var selv arrangør af flere TV kampe. Klubbens egen spiller, Mads Holm-Hansen blev benyttet som expert kommentator.

Daniel Gonzales, Martin Cederlöf, Henrik Johansson og Michael Jensen, efter sejren i nedrykningsspillet i 2014

Elitedivisionen på retur.
Endnu engang, måtte vi inden en sæsonstart sige farvel til en stor profil, da Simon Arvidsson, havde fået kontrakt med en svensk eliteserie klub, og derfor ikke kunne spille i Danmark.

Et nyt turneringsystem blev indført, hvor der nu skulle spilles med 3 spillere. Vi havde nye spillere på plads til sæson 2013-14, men på forhånd, var vi klar over, at holdet ikke havde styrke til en slutspilsplads.
Selvom vi endte i et nedrykningsspil, var vi så stærke, at vi vandt disse kampe ret sikkert og blev i den bedste række, endnu en sæson.

I sæsonen 2014-2015, havde endnu et hold bestående af unge svenske spillere, med Henrik Johansson, Martin Cederlöf, Jesper Hedlund og så de rutinerede, Andreas Engblom og Sam Oddsheden, der havde været i KVIK, siden starten på elitedivisions eventyret.
Vi havde en god sæson, men var lidt uheldige med , for andet år i træk, at komme i nedrykningsspil. Endnu engang vidste vi stor styrke og erfaring i de kampe, og vandt den afgørende kamp, og fik endnu en sæson.

Splittet klub
Den sportslige ledelse omkring holdet, kunne i sæson 14-15, mærke, at opbakningen fra tilskuer, medlemmer, sponsorer, ikke var den samme mere. Udviklingen i den danske elitedivision, var gået i stå, ikke kun i KVIK, men også i flere andre klubber. Ingen TV aftale mere, ingen tilskuere, der skete ikke noget.
Da vi til sæson 2015-16, fik taget vores økonomiske tilskud fra Team Næstved, hvis vi ikke samarbejdede med nabo klubben fra Holme Olstrup, der netop var rykket op fra 1. division, gav uro og uenighed i klubben.

Den sportslige ledelse i KVIK, så ingen grund til at fortsætte elitearbejdet med udenlandske spillere, og ville trække holdet ud af elitedivisionen, og give pladsen til Viby, som vi vandt mod i nedrykningsfinalen.
Vi havde DBTU og Vibys accept, og kunne dermed overtage deres plads i 1. division, og spille i den næstbedste række, med egne spillere og spille i en række, der ikke er så økonomisk tung.

Men et flertal i en meget uenig bestyrelse, valgte at gå imod, den sportslige ledelse, og dermed indlede et overbygningssamarbejde med Holme Olstrup, kun for at få penge fra Team Næstved.
Mange klubledere rundt i Danmark, rystede på hovedet, over dette samarbejde, mellem to fuldstændige forskellige klubber, med hver jeres kultur og mentalitet.

Selvom, der ikke var en enig ledelse i KVIK, spillede førsteholdet i 1. division, under navnet “Næstved Bordtennis”, mens resten af klubben fungerede normalt. Der kom godt med mange nye dygtige unge spillere, som gjorde det godt til stævner, og man kun fornemme en god fremtid var på vej.

På generalforsamlingen i 2016, kom der nye medlemmer i bestyrelsen, og b.la. kom tidligere førsteholdsspiller, Jonathan Nielsen tilbage til Næstved, og kom straks ind i bestyrelsen, som næstformand. Med et godt samarbejde mellem den nye næstformand og den sportslige ledelse, samt en tilbagevendt Mumba, som turneringsleder, kom der mere modstand mod overbygningen, og efter 3 sæsoner, kunne KVIK endelig komme ud af samarbejdsaftalen, og være alene som klub igen.

På vej mod gode tider og stor sorg rammer klubben.
I foråret 2018, vinder KVIKs førstehold østserien, og kommer dermed i 3. division. Samtidig er overbygningsaftalen færdig. Selvom vi mister holdet i 1. division, tager spillerne med til KVIK, og er klar til at spille 3. division for KVIK Næstved i sensommeren 2018.
Holdet spiller sig klart med i toppen, fra første kamp og sikre sig til sidst, en oprykning til 2. division.

Fredag den 12. oktober 2018, modtager klubben den triste meddelelse, at vores tidligere formand og store leder i igennem 40 år, Jan MUMBA Rasmussen pludselig er død. En stor sorg rammer klubben og lederne i KVIK.

Vi får livet til at gå videre i klubben. Vi oplever et stort pres på vores træningslokale med mange medlemmer. En stor seniorafdeling er på plads, og mange ungdomsspillere er kommet, som nye medlemmer.
Der er nye talentfulde unge spillere på vej. Vi har hold med i drenge divisionen og brødrene Jacob og Simon Petersen, vinder i 2019 en DM sølvmedalje i yngre drenge double.

Corona kommer
Der var store sportslige forventninger til sæsonen 2019-20. Vi havde samlet et meget stærkt drengeliga hold med vores egne spillere, supplerede med B-licens spillere. Vores hold i 2. division var stærkt og kunne være med i toppen, selvom vi ikke havde en oprykning som målsætning.
Igen mange medlemmer strømmer til vores lokale. Vi har en stor gruppe spillere af både ungdom og senior på klubtur til Ribe i januar.

I slutningen af februar, kommer der en ukendt virus med navnet corona til Danmark. På det tidspunkt var vi sportsligt med helt i toppen i 2. division og drenge ligaen. Vi arrangerede en drenge samling, den 8. marts 2020. Stor sportslig succes med sejre, men alligevel med en mærkelig fornemmelse. Man snakkede om afstand og spillerne ikke måtte sige “tak for kampen” med et håndtryk pga. smittefare.
Få dage efter var det alvor. Onsdag, den 11. marts, på en almindelig træningsaften fik vi at vide Danmark lukkede ned, da coronaen havde angrebet landet og vi ikke måtte forsamles. Det var sidste træning i lang tid.

Turneringen slutter og stillingen fastlåses. Vi gik muligvis glip af et DM til drengene. Vi lå nr. 1 i 2. division og fik en oprykning til 1. division, uden at vi ønskede det.

Danmark åbner stille og roligt op igen, og dermed kommer træningen tilbage, efter 3 måneder, den 9. juni.
Dog kun med 8 personer pr. træning. Sommeren og den nye sæsonstart foregår nogenlunde normalt, hvor vi får afviklet det udsatte klubmesterskab og generalforsamling.

Stammen af spillere på førsteholdet stopper eller skifter klub. Vi ønsker derfor ikke at spille 1. division og trækker vores hold. Vores førstehold er derfor et Danmarksserie hold.
For 3. sæson i træk, har vi et drengehold med i den bedste liga i Danmark. Ungdomstræningen er godt kørende i klubben.
Turneringen kommer i gang. Men til december 2020, er der nedlukning igen pga corona og smittefare. Al bordtennis aktivitet i Danmark og internationalt, er derfor lukket hen over nytåret 2020.

Vi kommer ind i 2021 og der skal gå 4 måneder, før vi kommer til at spille bordtennis igen. Sidst i April, kan ungdommen starte træningen og 2 uger efter må seniorspillerne begynde igen. Et hårdt slag for alle og samtidig med corona krisen, får flere KVIK medlemmer den 29. april et stort chok, da det oplyses at klubbens Norske ven, Roy Høyland, er død i trafikulykke.

Mod slutningen af denne mærkelige sæson, får vi afviklet et klubmesterskab og gjort klar til den nye sæson.
Efteråret starter med at vores drenge divisionshold fra forrige sæson, skulle spille slutspil. Drengene lå på en 3. plads, da turnering stoppede i december 2020. Drengeholdet tabte i kvartfinalen, men alligevel en god start på sæsonen.
Selvom vi måtte trække østserie holdet ud af turneringen, havde vi mange seniorhold og to ungdomshold med i turneringen og vi var i gang igen.

Til sæsonstart 21-22, havde vi derfor klubbens bedste hold i serie 1, med nye unge spillere, der samtidig skulle spille i Juniorligaen. Det var en prøvesæson for det unge mandskab, der lige overlevede rækken. Samme ungdomsstamme udgjorde serie 1 holdet i sæson 22-23. Den udvikling spillerne havde fået sæsonen før, hjalp dem godt på vej mod toppen af rækken. Holdet sluttede på andenpladsen og via to sejre i kvalifikationen, var holdet klar til Østdanmarksserien. 

Rutinerede ledere stopper. 
På generalforsamlingen i maj 2023, stoppede to af de meget rutinerede ledere i klubbens bestyrelse. Bjarne Jørgensen og Michael Jensen med tilsammen 50 års erfaring sagde nej tak til at fortsætte. Sidstnævnte er dog fortsat træner og sportslig leder i KVIK Næstved. 
Til sæsonstart 23-24, får KVIK tilgang af Mathias Ringstrømm, der skal fungerer som spillende træner på Østserieholdet. 

I maj 2024 rykker østserieholdet op i 3. division. Juniorligaholdet får en DM bronzemedalje. På generalforsamlingen, trækker formand, Kim Rasmussen sig efter 12 år, på denne post. Ny Formand i KVIK, bliver Brian Jensen. 

KVIK Næstved har igennem alle årene, skabt mange flotte sportslige resultater. Her i dette skrift er kun nævnt en del af resultaterne.