KVIK Næstveds historie

KVIK Næstved blev stiftet den 1. oktober 1952 og er en af de ældste af de nuværende bordtennisklubber i Danmark. Faktisk er KVIK er 71 år, 11 måneder og 13 dage gammel.

Den spæde start

Hans Helge Jørgensen startede i sommeren 1952 med at købe to borde, som han opstillede i Rønnebæk Forsamlingshus. Sammen med en gruppe bordtennisinteresserede personer så de en mulighed for at starte en bordtennisklub. De mente, at initiativet var ganske kvikt, og derfor blev grundlaget til klubben “KVIK” Næstved lagt.

Sidst i september 1952 flyttede han bordene til Appenæs Samlingshus, og to borde blev til tre. Klubben blev stiftet den 1. oktober. To uger senere, den 15. oktober, blev KVIK medlem af Sjællands Bordtennis Union.

De ti medlemmer havde trange kår i forsamlingshuset, hvor der også skulle være plads til en kakkelovn. Efter et par år flyttede klubben til andre lokaler i centrum. De tre borde fik plads i Lovsangssalen på Jernbanegade Skole. Det var gode forhold, hvor man også kunne tage et bad efter træningen.

I 1958 kom det første sportslige højdepunkt, da et hold med Hans Helge Jørgensen og Frank Madsen blev Sjællandsmestre i serie 3 hold.

I 1960 udvidede klubben til fem borde og fik pigegymnastiksalen på samme skole, og der blev oprettet en dame- og en juniorafdeling i klubben. Klubben havde 25-30 medlemmer, og der blev kun trænet på tirsdage og torsdage, så der var trængsel ved de fem borde.

Der blev afviklet bymesterskaber på Jernbanegade Skole, hvilket gav stor presseomtale.

Nye lokaliteter

I oktober 1962 fik KVIK Næstved til huse på første sal i den nybyggede Herlufsholm Hallen, hvor klubben holder til den dag i dag.

Kun én måned efter indflytningen i de nye lokaler afholdt KVIK et stort landsstævne. Hele den danske elite og i alt 500 spillere deltog.

Første træning i Herlufsholm Hallen, 1962

Der blev afholdt træningskurser i Herlufsholm Hallen, hvor der var op til 42 deltagere pr. hold.

KVIK Næstved samarbejdede med en tysk klub i Hamburg, og i påsken 1963 sendte vi 11 af vores spillere på besøg i klubben i Hamburg. Året efter kom de tyske spillere på genbesøg i Næstved.

I november 1963 afholdt KVIK atter et stort landsstævne med 500 deltagere.

KVIK Næstved fik i 1964 ansvaret for Danmarksmesterskaberne for seniorer. DM blev afholdt i Herlufsholm Hallen og blev vist direkte på TV (Danmarks Radio). Det blev den 17-årige Niels Ramberg, der vandt DM i herresingle.

Landsstævnerne og bymesterskaberne fortsætter

KVIKs landsstævner blev gennem 60’erne afholdt hvert år i november. Vi havde stor succes, og der deltog ca. 400 hvert år. De årlige bymesterskaber vakte også stor opmærksomhed og blev afholdt endnu nogle år, fra 1962 i den nybyggede Herlufsholm Hallen.

Talentmassen blomstrer

I midten af 60’erne begyndte træningen at bære frugt. Klubben havde oparbejdet en meget talentfuld ungdomsafdeling.

Søren Langhorn og Jørgen Løvgren

KVIK høstede en del sjællandsmesterskaber, og Søren Langhorn og Jørgen Løvgren blev udtaget til drengelandskamp i januar 1968. Sammen med Poul Jensen var Søren Langhorn og Jørgen Løvgren dominerende i drengeklassen på Sjælland.

I pigerækken var Anette Dalmose og Kirsten Christensen også med helt fremme blandt de bedste i Danmark.

I 1969 blev Søren Langhorn udtaget til Ungdoms-EM, og han vandt et DM i HJ-double i 1970.

I starten af 70’erne spillede KVIK i Danmarksserien. Vi var tæt på oprykning et par gange, men det lykkedes først i 1976, hvor Jørgen Petersen, Steen Jensen og Søren Langhorn spillede holdet i 3. division. Det blev dog kun til en enkelt sæson, og vi spillede i Danmarksserien igen i et par år.

70’erne var KVIK Næstved og Herlufsholm Hallen også vært for mange træningslejre og kurser under SBTU og DBTU. Selv det svenske landshold afholdt lejre i KVIKs lokaler. Det var nærmest et bordtennismekka.

Klubben havde 25-års jubilæum i 1977, og der blev afholdt reception i klublokalet. Formand ved dette jubilæum var Arne Torp.

I 1978 lykkedes det atter at spille KVIK tilbage i 3. division, men også denne gang blev det kun til en enkelt sæson i denne række.

Steen “Bimme” Jensen

“Elevatorhold”

Selvom 1. holdet var meget svingende, var der stabilitet i medlemstallet. I 1979 havde KVIK Næstved 185 medlemmer, og der blev lukket for tilgang af nye medlemmer.

Navne som Anne Karina Bastmann, Ole Rehn og Allan Jørgensen dukkede op – de fik mange gode resultater til klubben, men sidst i 70’erne var det stadig Søren Langhorn og Steen “Bimme” Jensen, der var de bedste spillere i klubben.

I 1979 blev Årets Lederpokal uddelt for første gang, og prisen gik til Bent Petersen.

I 80’erne fortsatte elevatorholdet med at spille hhv. i Danmarksserien og 3. division. I 1987 var 1. holdet én enkelt sæson i 2. division øst. Det var spillere som Michael Elgaard, Steen “Bimme” Jensen og Brian Neerup, der spillede i denne periode.

Klubben blev styrket udefra

Formand Jørgen Petersen havde trænererfaring fra pigelandsholdet, og han fik sidst i 80’erne sat struktur på ungdomstræningen i klubben. Man havde sammen med Herlufmagle et hold i drengedivisionen i 1987-88. Det var startskuddet til noget stort på ungdomssiden.

KVIK sommerlejr 1990 i Åbenrå

Der dukkede nye unge navne op, og der begyndte at komme spillere fra andre klubber. Sune Larsen, Dennis Ravn, Jann Leerbæk og Flemming Plam var nogle af de ungdomsspillere, der kom til klubben i 1989, og sammen med KVIKs egne spillere Jacob Harden, Lars Pedersen og Poul Justesen var her noget at bygge fremtiden på. Samtidig fik klubben i 1989 tilgang af Michael Jensen som træner.

Sommeren 1989 begyndte klubben at afholde sommerlejre for egne spillere.

KVIK Næstved havde hold i drenge divisionen og i Herre Junior divisionen. Og det nye koncept i Dansk Bordtennis

Top 12 for ungdom havde fra starten i 1988 deltagelse af spillere fra KVIK.

Jørgen P. hentede spillere fra Grønland – de boede i Næstved i et år. Lise Pedersen, Linda Petersen, Gitte Petersen og Christina Larsen var med til at spille Dame Junior division. KVIK var med i alle tre ungdomsrækker i Danmarksturneringen.

KVIK fortsatte de gode resultater

Den gode træning og de mange talentfulde ungdomsspillere begyndte at give mange resultater til stævnerne.

Drenge divisionsholdet fik en sølvmedalje til DM i 1991 – samme år fik Michael Jensen ansvaret for træningen, da Jørgen Petersen stoppede både som træner og formand. 1. holdet spillede i 1992 i Sjællandsserien og rykkede op til 3. division. Herre Junior divisionsholdet fik en DM-sølvmedalje efter et finalenederlag til Slagelse.

Træningslejren i sommerferien, som havde været i to år i Åbenrå, blev i sommeren 1991 flyttet til Hårlev Hallen, og der var spillere med fra andre klubber.

Sune Larsen kom med på 1. holdet, og et generationsskifte var på vej. Michael Elgaard havde klubrekorden på 286 kampe.

Larsen, Harden, Maze, Top 12, 1992

Michael Maze starter i klubben

Flere spillere kom til fra andre klubber, bl.a. en 11-årig dreng fra Fakse, Michael Maze. Han blev meldt ind i klubben i 1992. Mazes ankomst i KVIK Næstved gav med det samme resultater, idet han vandt Top 12 for yngre drenge i 1992 uden at afgive ét eneste sæt – klubben havde fået det største talent i dansk bordtennis nogensinde. Ved samme Top 12 i 1992 blev Søren Larsen nr. 4 i yngre drenge og Jacob Harden nr. 5 i junior.

Der kom stabilitet på 1. holdet – de spillede i 3. division i mere end en sæson.

Endnu en 11-årig dreng kom til klubben – Allan Nielsen fra Holme Olstrup startede i 1993, og han gentog Mazes bedrift fra året før og vandt i 1993 Top 12 for yngre drenge.

Succesen fortsætter

Michael Maze kom som 1. års yngre dreng på landsholdet i 1993. Han blev udtaget til ungdoms-EM i Slovenien.

Jacob Harden og Jann Leerbæk kom på 1. holdet, og sammen med Sune Larsen, Bo Spottog og Elgaard rykkede holdet i 1994 op i 2. division.

Michael Maze vandt som yngre drengespiller en bronzemedalje i juniorsingle ved DM ungdom i foråret 1994, og han gik direkte fra drengedivisionen til at spille 2. division herrer i sensommeren 1994 som førsteårs drengespiller. Holdet skulle spille to afgørende nedrykningskampe mod Esbjerg, som vi desværre tabte, så det var 3. division i sæsonen 1995-96. Vi afholdt i foråret 1994 Danmarks Senior Top 12 i Lille Næstved Hallen.

Maze og Allan dominerede fortsat drengerækken i dansk bordtennis med sejre i Top 12, både i 1994 (Maze) og 1995 (Allan). De spillede sammen med Jesper Dahl fra Karlslunde og sneg sig frem til EM-sølv i drengeholdturneringen i Haag 1995. De tabte finalen til Tyskland med 3-0, og i denne finale spillede Maze og Timo Boll for første gang mod hinanden med sejr til Boll på 21-16 i afgørende sæt.

Danmarks bedste ungdomsafdeling

Tilgangen til KVIK fortsatte blandt ungdomsspillerne, og i det store år 1996 kom der resultater, da KVIK Næstved blev markeret som den bedste ungdomsafdeling i Danmark.

1. holdet med Maze, Bo Spottog, Michael Elgaard, Jakob Harden, Jann Leerbæk og Sune Larsen rykkede op i 2. division.

Klubben afholdt DM-slutspillet i ungdomsdivisionerne – her vandt Mads Holm-Hansen, Simon Jørgensen, Jonathan Nielsen og Anders G. Nielsen DM-guld i drengedivisionen. Jens Holm-Hansen, Jacob Strømberg, Morten Rossé, David Arvidsson og Allan Nielsen vandt DM-guld i herre junior divisionen.

Michael Maze og Allan Nielsen spillede en ren KVIK-DM finale i drengesingle – med Maze som vinder. Sammen vandt de drengedoublen. Maze og Allan var sammen til EM i Tjekkiet, og her vandt Maze som den første dansker nogensinde EM-guld. Umiddelbart efter sin EM-sejr kom Maze hjem og vandt et senior grand prix-stævne med deltagelse af hele den danske herreelite, og han blev kåret til årets spiller i Danmark.

Oprykning til 1. division og elitedivisionen

Rasmus Jespersen kom til KVIK, og sammen med Maze, Harden og Sune Larsen vandt de i 1997 2. division og rykkede op i 1. division. KVIK Næstved var så stærke og havde så mange spillere, at klubbens 2. hold spillede i 3. division en enkelt sæson.

Maze blev i 1997 udtaget til seniorlandsholdet. Vores juniorhold med Maze, Allan, Rasmus og Jens Holm var så stærkt, at holdet vandt Flensborgs internationale turnering som det første danske hold. De vandt bl.a. over det svenske ungdomslandshold i semifinalen. Ved det danske Top 12 for junior blev de fire spillere nr. 1, 2, 3 og 5.

Samme hold, som vandt 2. division i 1997, og som sammen med Allan Nielsen blev nr. 2 i 1. division i 1998, spillede kvalifikationskamp mod Brønshøj om en plads i elitedivisionen. KVIK vandt sammenlagt efter 6-4 og 5-5 i de to kampe og er nu i elitedivisionen.

Elite står for fald

Michael Maze skrev som 16-årig professionel kontrakt med Borussia Düsseldorf, men havde stadig sin licens i KVIK Næstved, når han spillede i Danmark. Rasmus Jespersen skiftede klub. Jakob Harden og Sune Larsen holdt pause, og pludselig – midt i klubbens største succes – faldt det hele sammen.

Den plads i elitedivisionen, som vi var berettiget til, gav vi i samråd med forbund og klub til Brønshøj, og vi overtog deres plads i 1. division. Vi spillede med et meget ungt og urutineret hold. De vandt kun én kamp og spillede uafgjort med Slagelse, men det var nok til at slutte som nr. 7 og blive i 1. division.

Sommerlejren i 1998 var den sidste, der blev afholdt. KVIKs sommerlejre igennem 8 år i 90’erne har været nogle af de bedste og sjoveste i dansk bordtennis nogensinde.

I efteråret 1998 arrangerede klubben en landskamp med Maze på holdet i Herlufsholm Hallen mellem Danmark og Slovakiet.

Michael Maze vandt i 1999 EM-guld, både i single og double, og har nu deltaget i ungdoms-EM 7 år i træk.

I 2000 kom der en nedtur for 1. holdet, der rykkede ned i 2. division. Mads Holm-Hansen, Jens Holm-Hansen og Jonathan Nielsen var spillerne på 1. holdet. Michael Maze skiftede i sommeren 2000 til Farum, der som by satsede på store sportsnavne. I år 2000 afholdt vi to store arrangementer, da vi var vært for DM-slutspillet i ungdom, som blev spillet i Lille Næstved, samt ungdoms Top 12, som blev afviklet i Herlufsholm Hallen.

Guldholdet i Juniordivisionen 2001

Selvom klubben er i sportslig krise med førsteholdet, bliver der arbejdet hårdt med nye talenter. Et stærkt herre junior divisionshold var klar til DM-slutspil i 2001 – et slutspil, der går over i historien som det mest spændende i dansk bordtennis nogensinde. KVIK spiller 9-9 i semifinalen, men går til finalen på et sæt.

I finalen mod SISU/MBK spiller KVIK også 9-9, og med en helt lige sætscore skal finalen afgøres på bolde, og KVIK vinder DM-guld med kun 11 spillede bolde. Guldholdet bestod af Morten Bo Petersen, Stefan Andreasen, Moussa Olsen og Nick Olsen.

Til klubmesterskaberne i 2001 uddeles der for første gang to priser. Årets Kammerat bliver Emil Schelde, og Årets Spiller bliver Morten Bo Petersen.

KVIK forstærkes og rykker mod bedre rækker

I 2001 står 1. holdet overfor endnu en nedrykning, denne gang til 3. division – men her bliver nedturen vendt. KVIK får forstærkning af Jesper Møller og Steffen Ågesen. Sammen med Jonathan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen vinder KVIK 3. division i foråret 2002. Samtidig vinder vores 2. hold Danmarksserien og sikrer sig en plads i 3. division. Vi mistede dog nogle spillere i sommeren, så vi måtte trække vores 2. hold ud af 3. division inden sæsonstarten. Derfor havde vi kun et divisionshold i jubilæumsåret 2002.

Allstar holdet 2002. Søren Langhorn, Sune Larsen, Michael Elgaard og Michael Maze

50 års jubilæum

Den 1. oktober 2002 fyldte KVIK Næstved 50 år, og i den forbindelse spillede vi en speciel holdkamp mellem det nuværende 1. hold og et All Stars-hold med en spiller fra 60’erne, Søren Langhorn, en fra 70’erne, Michael Elgaard, og fra 80’erne spillede Sune Larsen, mens 90’ernes spiller på holdet var Michael Maze. Mange tilskuere så denne kamp, og dagen blev afsluttet med en fest.

I efteråret 2002 havde vi en klubtur til Prag, hvor vi spillede en holdkamp mod klubben Bohnice og tabte 5-9. I foråret 2003 vendte Maze tilbage til KVIK, og under stor pressedækning blev han præsenteret som ny spiller, samtidig med at eliteorganisationen Team Næstved blev startet.

Førsteholdet klarede lige med held overlevelse i 2. division, men det unge hold havde fået rutine. Holdet med Allan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen spillede i sæsonen efter utroligt stærkt og sikrede sig i foråret 2004 oprykning til 1. division.

Michael Maze vandt i 2004 Europa Top 12. Vi arrangerede samme år en olympisk opvarmningsturnering i double. HVB Cup i Grønnegades Kulturhus blev en succes med Maze og Finn Tugwell som vindere. Senere i 2004 vandt de bronze ved OL i Athen.

Tilbage til toppen

Vores førstehold kom hæderligt igennem 1. division frem til 2005. Mads Holm-Hansen kom også ind på holdet. Allan Nielsen rejste dog til København i sommeren 2005. Men samtidig flyttede Roy Høyland fra Norge med sin familie til Næstved, hvor de bosatte sig for et år. Tilgangen af Roy Høyland fik stor betydning for fremtiden, både sportsligt og økonomisk. Michael Maze vandt EM for hold på hjemmebane i Århus, og en måned senere vandt han en individuel bronzemedalje ved VM i Kina. Den bedrift gjorde Maze til et af de helt store sportsnavne i Danmark, og han vandt BT’s guld i 2005.

Med Roy Høylands tilgang til holdet ville vi være med i toppen af 1. division. Vi fik dog ikke den bedste start, men i løbet af sæsonen fik vi yderligere norsk tilgang, da brødrene Bent og Anders Hovden kom til holdet. Vi spillede os frem til oprykningsspillet til elitedivisionen. Selvom vi havde hjemmebanefordel i Herlufsholm Hallen, tabte vi de to afgørende kampe, så oprykningen glippede.

Til sæsonen 06-07 havde vi næsten samme hold, men endnu engang var vi tæt på oprykning, men det glippede igen i de afgørende kampe.

I foråret 2007 arrangerede vi en landskamp mellem Danmark og Sverige foran 350 tilskuere i Kulturcenteret.

KVIK i elitedivisionen

Efter at være tæt på oprykning to gange, var der ingen tvivl om, at det var målet. Vi fik økonomisk forstærkning og tilgang af Frederik Stark, Andreas Engblom og den irske landsholdsspiller John Murphy, og sammen med Mads Holm-Hansen styrkede det førsteholdet, som i foråret 2008 klart vandt 1. division, og dermed var vi klar til elitedivisionen i sensommeren 2008.

Maze vandt for første gang DM i herresingle, og det er det sidste, han gør i KVIK-trøjen, da han i sommeren 2008 skiftede til BTK 61 i Roskilde.

Vores første sæson i elitedivisionen betød en del nye spillere i truppen, da både økonomi og sportslige udfordringer er en anden verden end i 1. division. Andreas Engblom havde været med til at spille holdet op sammen med Mads Holm-Hansen. De spillede sammen med Cyprian Asamoah, Sam Oddsheden og en ung Simon Arvidsson. I efteråret 2008 kom en kinesisk spiller, Huang Zhe, til holdet. Vi kom fint igennem det første år i elitedivisionen med en 7. plads.

Klubbens 2. hold blev ligeledes styrket, og efter nogle år i serie 1 og østserien rykkede holdet op i 2. division.

De næste sæsoner havde vi samme trup og fik i tre sæsoner i træk en 7. plads, som gav en placering uden for slut- og nedrykningsspil. Vi fik en masse rutine som klub og hold i at spille i Danmarks bedste liga.

I 2010 afholdt vi historiens største klubmesterskab med 21 spillende rækker.

Bronzeholdet fra venstre, Simon Arvidsson, Andreas Engblom, Coach, Michael Jensen, Niklas Rönningborn og Anthony Tran.

DM Bronze

Den rutine, vi havde opbygget med stabile resultater, kulminerede med en supersæson i 2011-12, hvor vores hold med Engblom og Arvidsson, sammen med Niklas Rönningborn og Anthony Tran, spillede sig i semifinalen. Her blev det dog til klare nederlag til København, men det var nok til at sikre bronzemedaljer til klubben.

Det var også i 2012, vi lavede en nytænkning i dansk bordtennis, da vi som den første idrætsklub i Danmark arrangerede en koncert og en elitedivisionskamp samtidig. Vi spillede først en holdkamp mod Brønshøj og havde derefter koncert med X Factor-vinderen og den tidligere bordtennisspiller Thomas Ring.

I oktober 2012 fyldte KVIK 60 år, men der var ikke nogen fest eller særligt arrangement. Klubbens formand, Jan Mumba Rasmussen, sygemeldte sig få dage før 60-årsdagen, så næstformand Kim Rasmussen overtog posten.

I sæsonen 2012-13 måtte vi sige farvel til Tran og Rönningborn, men fik tilgang af den unge svenske komet Victor Görman og klubbens egen Mads Jørgensen. I efteråret 2012 kom den afrikanske spiller Idowu Saheed, der netop havde deltaget i OL, til KVIK. Med disse nye spillere havde vi ligeledes et godt hold, der også spillede sig i slutspillet. Vi vandt i kvartfinalens første kamp mod Vedbæk, men til de to næste kampe kunne vi ikke benytte Simon Arvidsson, der var med det svenske landshold. Det var for stort et tab, så vi fik nederlag i kamp 2 og 3 og nåede dermed kun til kvartfinalen.

Den sæson bød også på tv-kampe i elitedivisionen på Kanal Sport hver mandag aften, og vi var selv arrangør af flere tv-kampe. Klubbens egen spiller, Mads Holm-Hansen, blev benyttet som ekspertkommentator.

Daniel Gonzales, Martin Cederlöf, Henrik Johansson og Michael Jensen, efter sejren i nedrykningsspillet i 2014

Elitedivisionen på retur

Endnu engang måtte vi inden en sæsonstart sige farvel til en stor profil, da Simon Arvidsson havde fået kontrakt med en svensk eliteserieklub og derfor ikke kunne spille i Danmark.

Et nyt turneringssystem blev indført, hvor der nu skulle spilles med tre spillere. Vi havde nye spillere på plads til sæson 2013-14, men på forhånd var vi klar over, at holdet ikke havde styrke til en slutspilsplads. Selvom vi endte i et nedrykningsspil, var vi så stærke, at vi vandt disse kampe ret sikkert og blev i den bedste række endnu en sæson.

I sæsonen 2014-2015 havde vi endnu et hold bestående af unge svenske spillere med Henrik Johansson, Martin Cederlöf, Jesper Hedlund og så de rutinerede Andreas Engblom og Sam Oddsheden, der havde været i KVIK siden starten på elitedivisionseventyret. Vi havde en god sæson, men var lidt uheldige med for andet år i træk at komme i nedrykningsspil. Endnu engang viste vi stor styrke og erfaring i de kampe og vandt den afgørende kamp og fik endnu en sæson.

Splittet klub

Den sportslige ledelse omkring holdet kunne i sæson 14-15 mærke, at opbakningen fra tilskuere, medlemmer og sponsorer ikke var den samme mere. Udviklingen i den danske elitedivision var gået i stå, ikke kun i KVIK, men også i flere andre klubber. Ingen tv-aftale mere, ingen tilskuere, der skete ikke noget. Da vi til sæson 2015-16 fik taget vores økonomiske tilskud fra Team Næstved, hvis vi ikke samarbejdede med naboklubben fra Holme Olstrup, der netop var rykket op fra 1. division, gav det uro og uenighed i klubben.

Den sportslige ledelse i KVIK så ingen grund til at fortsætte elitearbejdet med udenlandske spillere og ville trække holdet ud af elitedivisionen og give pladsen til Viby, som vi vandt mod i nedrykningsfinalen. Vi havde DBTU og Vibys accept og kunne dermed overtage deres plads i 1. division og spille i den næstbedste række med egne spillere og spille i en række, der ikke er så økonomisk tung.

Men et flertal i en meget uenig bestyrelse valgte at gå imod den sportslige ledelse og dermed indlede et overbygningssamarbejde med Holme Olstrup, kun for at få penge fra Team Næstved. Mange klubledere rundt i Danmark rystede på hovedet over dette samarbejde mellem to fuldstændig forskellige klubber med hver deres kultur og mentalitet.

Selvom der ikke var en enig ledelse i KVIK, spillede førsteholdet i 1. division under navnet “Næstved Bordtennis”, mens resten af klubben fungerede normalt. Der kom mange nye dygtige unge spillere, som gjorde det godt til stævner, og man kunne fornemme, at en god fremtid var på vej.

På generalforsamlingen i 2016 kom der nye medlemmer i bestyrelsen, og bl.a. kom tidligere førsteholdsspiller Jonathan Nielsen tilbage til Næstved og kom straks ind i bestyrelsen som næstformand. Med et godt samarbejde mellem den nye næstformand og den sportslige ledelse samt en tilbagevendt Mumba som turneringsleder kom der mere modstand mod overbygningen, og efter tre sæsoner kunne KVIK endelig komme ud af samarbejdsaftalen og være alene som klub igen.

På vej mod gode tider og stor sorg rammer klubben

I foråret 2018 vandt KVIKs førstehold østserien og kom dermed i 3. division. Samtidig var overbygningsaftalen færdig. Selvom vi mistede holdet i 1. division, tog spillerne med til KVIK og var klar til at spille 3. division for KVIK Næstved i sensommeren 2018. Holdet spillede sig klart med i toppen fra første kamp og sikrede sig til sidst en oprykning til 2. division

Fredag den 12. oktober 2018 modtager klubben den triste meddelelse, at vores tidligere formand og store leder igennem 40 år, Jan Mumba Rasmussen, pludselig er død. En stor sorg rammer klubben og lederne i KVIK.

Vi får livet til at gå videre i klubben. Vi oplever et stort pres på vores træningslokale med mange medlemmer. En stor seniorafdeling er på plads, og mange ungdomsspillere er kommet som nye medlemmer. Der er nye talentfulde unge spillere på vej. Vi har hold med i drengedivisionen, og brødrene Jacob og Simon Petersen vinder i 2019 en DM-sølvmedalje i yngre drenge double.

Corona kommer

Der var store sportslige forventninger til sæsonen 2019-20. Vi havde samlet et meget stærkt drengeliga-hold med vores egne spillere, suppleret med B-licens spillere. Vores hold i 2. division var stærkt og kunne være med i toppen, selvom vi ikke havde en oprykning som målsætning. Igen strømmer mange medlemmer til vores lokale. Vi har en stor gruppe spillere af både ungdom og senior på klubtur til Ribe i januar.

I slutningen af februar kommer der en ukendt virus med navnet corona til Danmark. På det tidspunkt var vi sportsligt med helt i toppen i 2. division og drengeligaen. Vi arrangerede en drengesamling den 8. marts 2020. Stor sportslig succes med sejre, men alligevel med en mærkelig fornemmelse. Man snakkede om afstand, og spillerne måtte ikke sige “tak for kampen” med et håndtryk pga. smittefare. Få dage efter var det alvor. Onsdag den 11. marts, på en almindelig træningsaften, fik vi at vide, at Danmark lukkede ned, da coronaen havde angrebet landet, og vi ikke måtte forsamles. Det var sidste træning i lang tid.

Turneringen slutter, og stillingen fastlåses. Vi gik muligvis glip af et DM til drengene. Vi lå nr. 1 i 2. division og fik en oprykning til 1. division, uden at vi ønskede det.

Danmark åbner stille og roligt op igen, og dermed kommer træningen tilbage efter tre måneder, den 9. juni. Dog kun med otte personer pr. træning. Sommeren og den nye sæsonstart foregår nogenlunde normalt, hvor vi får afviklet det udsatte klubmesterskab og generalforsamling.

Stammen af spillere på førsteholdet stopper eller skifter klub. Vi ønsker derfor ikke at spille 1. division og trækker vores hold. Vores førstehold er derfor et Danmarksserie-hold. For tredje sæson i træk har vi et drengehold med i den bedste liga i Danmark. Ungdomstræningen er godt kørende i klubben. Turneringen kommer i gang. Men til december 2020 er der nedlukning igen pga. corona og smittefare. Al bordtennisaktivitet i Danmark og internationalt er derfor lukket hen over nytåret 2020.

Vi kommer ind i 2021, og der skal gå fire måneder, før vi kommer til at spille bordtennis igen. Sidst i april kan ungdommen starte træningen, og to uger efter må seniorspillerne begynde igen. Et hårdt slag for alle, og samtidig med coronakrisen får flere KVIK-medlemmer den 29. april et stort chok, da det oplyses, at klubbens norske ven, Roy Høyland, er død i en trafikulykke.

Mod slutningen af denne mærkelige sæson får vi afviklet et klubmesterskab og gjort klar til den nye sæson. Efteråret starter med, at vores drengedivisionshold fra forrige sæson skulle spille slutspil. Drengene lå på en 3. plads, da turneringen stoppede i december 2020. Drengene tabte i kvartfinalen, men alligevel en god start på sæsonen. Selvom vi måtte trække østserieholdet ud af turneringen, havde vi mange seniorhold og to ungdomshold med i turneringen, og vi var i gang igen.

Til sæsonstart 21-22 havde vi derfor klubbens bedste hold i serie 1 med nye unge spillere, der samtidig skulle spille i juniorligaen. Det var en prøvesæson for det unge mandskab, der lige overlevede rækken. Samme ungdomsstamme udgjorde serie 1-holdet i sæson 22-23. Den udvikling, spillerne havde fået sæsonen før, hjalp dem godt på vej mod toppen af rækken. Holdet sluttede på andenpladsen, og via to sejre i kvalifikationen var holdet klar til Østdanmarksserien.

Rutinerede ledere stopper

På generalforsamlingen i maj 2023 stoppede to af de meget rutinerede ledere i klubbens bestyrelse. Bjarne Jørgensen og Michael Jensen med tilsammen 50 års erfaring sagde nej tak til at fortsætte. Sidstnævnte er dog fortsat træner og sportslig leder i KVIK Næstved. Til sæsonstart 23-24 får KVIK tilgang af Mathias Ringstrømm, der skal fungere som spillende træner på østserieholdet.

I maj 2024 rykker østserieholdet op i 3. division. Juniorligaholdet får en DM-bronzemedalje. På generalforsamlingen trækker formand Kim Rasmussen sig efter 12 år på denne post. Ny formand i KVIK bliver Brian Jensen.

KVIK Næstved har igennem alle årene skabt mange flotte sportslige resultater. Her i dette skrift er kun nævnt en del af resultaterne