KVIK Næstved blev stiftet, den 1. okt. 1952 og er en af de ældste af de nuværende bordtennisklubber i Danmark.

Den spæde start
Hans Helge Jørgensen startede med at købe 2 borde og opstillede dem i Rønnebæk forsamlingshus. Sidst i september 1952 flyttede han bordene til Jernbanegade.
Klubben blev stiftet og startede med tre borde i lokaler i Lovsangssalen på Jernbanegade skole.

I 1960 udvidede klubben til fem borde og fik pige-gymnastiksalen på samme skole og der blev oprettet en dame- og en juniorafdeling i klubben.
Klubben havde 25-30 medlemmer, der blev kun trænet på tirsdage og torsdage – så der var trængsel ved de fem borde.

Der blev afviklet bymesterskaber på Jernbanegades skole – det gav stor presseomtale.

Nye lokaliteter
I oktober 1962 fik KVIK Næstved til huse på første sal i Herlufsholm Hallen – her holder klubben til den dag i dag.

Kun én måned efter indflytningen i de nye lokaler, afholdt KVIK et stort landsstævne. Hele den danske elite og i alt 500 spillere deltog.

Der blev afholdt træningskurser i Herlufsholm Hallen, hvor der var op til 42 deltagere pr. hold.

KVIK Næstved samarbejde med en tysk klub i Hamburg og i påsken 1963 sendte vi 11 af vores spillere på besøg i klubben i Hamburg.
Året efter kom de tyske spillere på genbesøg i Næstved.

November 1963 afholdt KVIK atter et stort landsstævne med 500 deltagere.

KVIK Næstved fik i 1964 ansvaret for DM for senior. DM blev vist direkte på TV (Danmarks Radio). Det blev den 17-årige Niels Ramberg, der vandt DM i herresingle.

Landsstævnerne og bymesterskaberne fortsætter
KVIKs Landsstævner blev gennem 60’erne, afholdt hvert år i november. Vi havde stor succes og der deltog ca. 400 hvert år.

De årlige bymesterskaber vakte også stor opmærksomhed.

Talentmassen blomstrer
I midten af 60’erne begyndte træningen at bære frugt. Klubben havde oparbejdet en meget talentfuld ungdomsafdeling.

KVIK høstede en del sjællandsmesterskaber og Søren Langhorn og Jørgen Løvgren blev udtaget til drengelandskamp i januar 1968.
Sammen med Poul Jensen var Søren Langhorn og Jørgen Løvgren dominerende i drengeklassen på Sjælland.

I pigerækken var Anette Dalmose og Kirsten Christensen også med helt fremme blandt de bedste i Danmark.

I 1969 blev Søren Langhorn udtaget til Ungdoms EM i 1969 og han vandt et DM i HJ double i 1970.

I starten af 70’erne spillede KVIK i Danmarksserien. Vi var tæt på oprykning et par gange, men det lykkedes først i 1976, hvor Jørgen Petersen, Steen Jensen og Søren Langhorn spillede holdet i 3. division. Det blev dog kun til en enkelt sæson, og vi spillede i Danmarksserien igen i et par år.
I 1978 lykkedes det atter at spille KVIK tilbage i 3. division – men også denne gang blev det kun til en enkelt sæson i denne række.

“Elevatorhold”
Selvom 1. holdet var meget svingende, var der stabilitet i medlemstallet.
I 1979 havde KVIK Næstved 185 medlemmer – og der blev lukket for tilgang af nye medlemmer.

Navne som Anne Karina Bastmann, Ole Rehn og Allan Jørgensen dukkede op – de fik mange gode resultater til klubben, men sidst i 70’erne var det stadig Søren Langhorn og Steen Bimme Jensen, der var de bedste spillere i klubben.

I 80’erne forsatte elevatorholdet med at spille hhv. i Danmarksserien og 3. division.
I 1987 var 1. holdet én enkelt sæson i 2. division øst. Det var spillere som Michael Elgaard, Bimme og Brian Neerup, der spillede i denne periode.

Klubben blev styrket udefra
Jørgen Petersen, der havde erfaring fra pigelandsholdet, fik sidst i 80’erne sat struktur på ungdomstræningen i klubben. Der dukkede nye unge navne op og der kom spillere fra andre klubber.
Sune Larsen, Dennis Ravn, Jann Leerbæk og Flemming Plam var nogle af de ungdomsspillere, der kom til klubben i 1989 – og sammen med KVIKs egne spillere Jacob Harden, Lars Pedersen og Poul Justesen var her noget at bygge fremtiden på. Samtidig fik klubben i 1989 tilgang af Michael Jensen, som træner.

KVIK Næstved havde hold i drenge divisionen og i Herre Junior divisionen. Og det nye koncept i Dansk Bordtennis – Top 12 for ungdom – havde fra starten i 1988 deltagelse af spillere fra KVIK.

Jørgen P. hentede spillere fra Grønland – de boede i Næstved i et år. Lise Pedersen, Linda Petersen, Gitte Petersen og Christina Larsen var med til at spille Dame Junior division. KVIK var med i alle 3 ungdomsrækker i Danmarksturneringen.

KVIK fortsatte de gode resultater
Den gode træning og de mange talentfulde ungdomsspillere, begyndte at give mange resultater til stævnerne.

Drenge divisionsholdet fik en sølvmedalje til DM i 1991 – samme år fik Michael Jensen ansvaret for træningen, da Jørgen Petersen, stoppede.
1. holdet spillede i 1992 i Sjællandsserien, og rykkede op til 3. division.
Herre Junior divisionsholdet fik en DM sølvmedalje.

Sune Larsen kom med på 1. holdet og et generationsskifte var på vej. Michael Elgaard havde klubrekorden på 286 kampe.

Michael Maze starter i klubben
Flere spillere kom til fra andre klubber – bl.a. en 11-årige dreng fra Fakse – Michael Maze – han blev meldt ind i klubben i 1992.
Mazes ankomst i KVIK Næstved gav med det samme resultater idet han vandt Top 12 for Yngre drenge i 1992 uden at afgive ét eneste sæt – klubben havde fået det største talent i dansk bordtennis nogensinde.

Der kom stabilitet på 1. holdet – de spillede i 3. division i mere end en sæson.

Endnu en 11-årige dreng kommer til klubben – Allan Nielsen fra Holme Olstrup startede i 1993 og han gentog Mazes bedrift fra året før og vandt i 1993 Top 12 for yngre drenge.

Succesen fortsætter
Michael Maze, kom som 1. års Yngre drenge, på landsholdet i 1993. Han blev udtaget til ungdoms EM i Slovenien.

Jacob Harden og Jann Leerbæk kom på 1. holdet og sammen med Sune Larsen, Bo Spottog og Elgaard, rykkede holdet i 1994 i 2. division.

Michael Maze gik direkte fra Drenge divisionen til at spille 2. division Herrer i 1994. Holdet skulle spille nedrykningskampe og tabte, så det var 3. division i 1995.

Maze og Allan dominerede fortsat drengerækken i dansk bordtennis med sejre i Top 12, både i 1994 (Maze) og 1995 (Allan). De spillede sammen med Jesper Dahl fra Karlslunde og sneg sig frem til EM sølv i drenge holdturneringen i Haag 1995. De tabte finalen til Tyskland med 3-0 og i denne finale spillede Maze og Timo Boll for første gang mod hinanden med sejr til Boll på 21-16 i afgørende sæt.

Danmarks bedste ungdomsafdeling
Tilgangen til KVIK fortsatte blandt ungdomsspillerne og i det store år 1996 kom der resultater da KVIK Næstved blev markeret som den bedste ungdomsafdeling i Danmark.

1. holdet med Maze, Bo Spottog, Elgaard, Harden, Leerbæk og Sune Larsen rykkede op i 2. division og klubben afholdt DM-slutspillet i ungdomsdivisionen – her vandt Mads Holm-Hansen, Simon Jørgensen, Jonathan Nielsen og Anders G. Nielsen DM guld i drenge divisionen.
Jens Holm-Hansen, Jacob Strømberg, Morten Rossé, David Arvidsson og Allan Nielsen vandt DM guld i Herre junior divisionen.

Michael Maze og Allan Nielsen spillede en ren KVIK-DM finale i Drenge single – med Maze, som vinder. Sammen vandt de drengedoublen.
Maze og Allan er sammen til EM i Tjekkiet og her vinder Maze, som den første dansker nogensinde, EM guld.
Umiddelbart efter sin EM sejr, kommer Maze hjem og vinder et senior grand prix stævne med deltagele af hele den danske herrerelite og han bliver kåret til årets spiller i Danmark.

Oprykning til 1. division og elitedivisionen
Rasmus Jespersen kommer til KVIK og sammen med Maze, Harden og Sune Larsen vinder de i 1997, 2. division og rykker op i 1. division.
KVIK Næstved var så stærke og havde så mange spillere, at klubbens 2. hold spillede i 3. division en enkelt sæson.

Maze bliver i 1997 udtaget til seniorlandsholdet. Vores juniorhold, med Maze, Allan, Rasmus og Jens Holm, er så stærkt, at holdet vinder Flensborg internationale turnering, som det første danske hold. Vinder b.la. over det svenske ungdomslandshold i semifinalen. Ved det danske top 12 for junior, bliver de fire spillere, nr. 1, 2, 3 og 5.

Samme hold som vandt 2. division i 1997 og som sammen med Allan Nielsen bliver nr. 2 i 1. division i 1998. Dette hold spiller kvalifikationskamp mod Brønshøj om en plads i Elitedivisionen. KVIK vinder sammenlagt efter 6-4 og 5-5 i de to kampe og er nu i Elitedivisionen.

Elite står for fald
Michael Maze skriver, som 16 årige professionel kontrakt med Borussia Düsseldorf, men har stadig sin licens i KVIK Næstved, når han spiller i Danmark.
Rasmus Jespersen, skifter klub. Jakob Harden og Sune Larsen holder pause og pludselig – midt i klubbens største succes – falder det hele sammen.

Vi får lov til at spille i 1. division med et meget ungt og urutineret hold. De vinder kun én kamp, men slutter som nr. 7 og bliver i rækken.

I efteråret 1998 arrangerer klubben en landskamp i Herlufsholm Hallen, mellem Danmark og Slovakiet.

Michael Maze vinder i 1999 EM guld, både i single og double og har nu deltaget i ungdoms EM 7 år i træk.

I 2000 forsætter nedturen for 1. holdet, der rykker ned i 2. division. Mads Holm-Hansen, Jens Holm-Hansen og Jonathan Nielsen er spillerne på 1. holdet.

Selvom klubben er i sportslig krise, bliver der arbejdet hårdt med nye talenter. Et stærkt Herre Junior divisions hold, var klar til DM slutspil i 2001 – et slutspil, der går over i historien som det mest spændende i Dansk bordtennis nogensinde. KVIK spiller 9-9 i semifinalen, men går til finalen på et sæt.
I finalen mod SISU/MBK spiller KVIK også 9-9 og med en helt lige sætscore, skal finalen afgøres på bolde og KVIK vinder DM-guld med kun 11 spillede bolde.
Guldholdet bestod af Morten Bo Petersen, Stefan Andreasen, Moussa Olsen og Nick Olsen.

KVIK forstærkes og rykker mod bedre rækker
I 2001 står 1. holdet overfor nedrykning til 3. division – men her bliver nedturen vendt. KVIK får forstærkning af Jesper Møller og Steffen Ågesen. Sammen med Jonathan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen vinder KVIK 3. division i foråret 2002.
Samtidig vinder vores 2. hold Danmarksserien og sikre sig en plads i 3. division.
Vi mistede dog nogle spillere i sommeren, så vi måtte trække for 2. hold ud af 3. division inden sæsonstarten. Derfor havde vi kun et divisionshold i jubilæumsåret 2002.

50 års Jubilæum
Den 1. oktober 2002 fyldte KVIK Næstved 50 år og i den forbindelse spillede vi en speciel holdkamp mellem det nuværende 1. hold mod et All Stars Hold med en spiller fra 60érne, Søren Langhorn, en fra 70érne, Michael Elgaard og fra 80érne spillede Sune Larsen, mens 90érne spiller på holdet var Michael Maze. Mange tilskuer så denne kamp og dagen blev afsluttet med en fest.

I efteråret 2002 havde vi en klubtur til Prag, hvor vi spillede en holdkamp med klubben Bohnice og vi fik et nederlag på 5-9.
Førsteholdet klarede lige med held overlevelse i 2. division, men det unge hold havde fået rutine. Holdet med Allan Nielsen, Jens Holm-Hansen, Stefan Andreasen og Morten Bo Petersen spillede i sæsonen efter utroligt stærkt og sikrede sig i foråret 2004 oprykning til 1. division.

Michael Maze vandt i 2004 Europa Top 12. Vi arrangerede en olympisk opvarmnings-turnering i double. HVB cup i Grønnegades Kulturhus blev en succes med Maze og Finn Tugwell som vindere. Senere i 2004 vandt de bronze ved OL i Athen.

Tilbage til toppen
Vores førstehold kommer hæderligt igennem 1. division frem til 2005. Mads Holm-Hansen kommer også ind på holdet. Allan Nielsen rejser dog til København i sommeren 2005. Men samtidig oppe fra Norge rykker Roy Høyland med sin familie til Næstved hvor de bosætter sig for et år. Den tilgang af Roy Høyland fik stor betydning for fremtiden, både sportslig og økonomisk.
Michael Maze vinder EM for hold og vinder en individuel bronzemedalje ved VM i Kina. Den bedrift gør Maze til et af de helt store sportsnavne i Danmark og han vinder BTs guld i 2005.

Med Roy Høylands tilgang til holdet ville vi være med i toppen af 1. division. Vi fik dog ikke den bedste start, men i løbet af sæsonen fik vi yderligere Norsk tilgang, da brødrene Bent og Anders Hovden kom til holdet. Vi spillede os frem til oprykningsspillet til Elitedivisionen. Selvom vi havde hjemmebane tabte vi de to afgørende kampe, så oprykningen glippede.

Til sæsonen 06-07 havde næsten samme hold, men endnu engang er vi tæt på oprykning, men det glipper.

I foråret 2007 arrangerer vi en landskamp mellem Danmark og Sverige foran 300 tilskuer i Kulturcenteret.

KVIK i Elitedivisionen
Efter at være tæt på oprykning to gange var der ingen de var i tvivl om at det var målet. Vi får forstærkning økonomisk og det styrker førsteholdet, som i foråret 2008 vinder klart 1. division og dermed var vi klar til Elitedivisionen i sensommeren 2008.

Maze vinder for første gang DM i single og det er det sidste han gør i KVIK trøjen, da han skifter til Roskilde.

Vores første sæson med elitedivision betyder en del nye spillere i truppen, da både økonomi og sportslig udfordring er en anden verden end i 1. division.
Andeas Engblom havde været med til at spille holdet op sammen med Mads Holm-Hansen. De spillede sammen med Cyprian Asamoah, Sam Oddsheden og en ung Simon Arvidsson. I efteråret 2008 kom en kinesisk spiller Huang Zhe til holdet.
Vi kom fint igennem det første år med en 7. plads.

Klubbens 2. hold blev ligeledes styrket og efter nogle år i serie 1 og østserien, rykkede holdet i 2. division.

De næste sæsoner havde vi samme trup og fik i 3 sæsoner i træk en 7. plads, som gav en placering uden for slut- og nedrykningsspil. Vi fik en masse rutine som klub og hold i at spille i Danmarks bedste liga.

DM Bronze
Den rutine vi havde opbygget med stabile resultater, kulminerede med en supersæson i 2011-12, hvor vores hold med Engblom og Arvidsson, sammen med Niklas Rönningborn og Anthony Tran spillede sig i semifinalen, hvor det dog blev klare nederlag til København, men det var nok til at sikre sig bronzemedaljer til klubben.

Det var også i 2012 vi lavede en nytænkning i Dansk Bordtennis, da vi som den første Idrætsklub i Danmark arrangerede en koncert og en elitedivisionskamp samtidig. Vi spillede først en holdkamp mod Brønshøj og derefter havde koncert med X-factor vinderen og den tidligere bordtennisspiller Thomas Ring.

KVIK Næstved har igennem alle årene skabt mange flotte sportslige resultater og her i dette skrift er kun nævnt en del af resultaterne.