Danish International 2017

For andet år i træk blev pinsedagene brugt i Frederiksborgcentret i Hillerød, hvor der i weekenden blev afholdt Danish International. Og selvom mange ville foretrække at tilbringe pinsedagene hjemme på terrassen i haven, var det med den største selvfølgelighed, at Thomas, Carina, Simon, Jacob og jeg i stedet pakkede taskerne og drog til Hillerød for at deltage i et af sæsonens vigtigste stævner for de unge drenge.

Danish International er et nyetableret stævne, som i år blev arrangeret for anden gang. Stævnet strækker sig over tre dage, hvor man lørdag spiller 2-mandshold, søndag spiller en stor singleturnering, inden man om mandagen slutter af med fortsættelsen på 2-mandshold fra om lørdagen. Stævnet har til formål at samle de bedste spillere fra rundt omkring i landet, samt flere spillere fra udlandet.

Jacob og Simon stillede sammen op i 2-mandshold, og var ligeledes med i singleturneringen.

Lørdag:

Simon kvartfinale mod David Lund

Efter en god opvarmning var tiden kommet til turneringens første kamp, hvor vi skulle op mod Hillerød med Dominykas Samoulis og Albert Wolfsberg, som begge er i top 3 i Danmark på puslingeranglisten. Der var derfor på forhånd lagt op til en yderst svær kamp, hvor vi var underdogs på papiret. Vi rendte også ind i et nederlag, men drengene leverede en fremragende indsats, hvor de viste, at træningen har båret frugt.

Jacob bragte Kvik Næstved foran med 1-0 ved at slå Dominykas med 3-1 efter en spændende kamp. Efterfølgende udlignede Albert til 1-1 ved at slå Simon med 12-10 i fjerde sæt i en kamp, hvor Simon først rigtigt ramte niveau i tredje og fjerde sæt. I holdkampens tredje kamp bragte Hillerød sig på 2-1 efter en tæt fem-sætter i doublen, hvor Kvik Næstved faktisk havde matchbold ved stillingen 2-1 og 11-10, så super ærgerligt. I den fjerde kamp rendte Jacob ind i et tæt nederlag på 3-1 til Albert efter en velspillet kamp, hvor Jacob smed 10-6 i fjerde sæt. Så 3-1 til Hillerød, som i øvrigt endte med at vinde rækken.
Vi var naturligvis triste efter en tæt kamp, hvor marginalerne var imod os, men overordnet set, var vi glade for indsatsten, og jeg var stolt af drengene.

Dagens anden kamp blev en hurtig og anderledes affære, hvor vi tabte holdkampen 3-0 efter klare nederlag i de to singler og i doublen. Her mødte vi et topmotiveret Amager/Hvidovre-hold bestående af Danmarks bedste puslingespiller David Heinig samt hans stærke makker Oliver Berntsen (nr.6 på ranglisten). De formåede at sætte sig mentalt på kampen, hvilket slog Simon og Jacob lidt ud af kurs, og vi spillede ikke op til det niveau, vi havde håbet på.

I dagens sidste kamp skulle vi op imod Balslev-brødrene fra Viby. Her rejste vi os efter den lidt sløje præstation i den foregående kamp, og trak os sejrrigt ud med en sikker sejr på 3-0, hvor både Simon og Jacob vandt deres single og efterfølgende doublen sammen.

Dermed var dag 1 overstået, og vi forlod hallen trætte. Dog alle med det formål, at der skulle leveres gode indsatser i singlen den efterfølgende dag.

Søndag:

Et stort felt på mere end 20 af landets bedste puslingespillere, samt et par svenskere, var med.
Vi vidste, at det ville kræve en stor indsats at gå videre fra puljerne, men både Simon og Jacob var opsatte på at få det ske, og minsandten om de ikke gjorde!

Simon leverede en god indsats i puljen, hvor han efter en svær kamp tabte til Oliver Berntsen fra Hvidovre, ligesom i holdturneringen, men efterfølgende slog Daniel Søemosegaard, Casper Munk Andreasen  og Ethan Yichen Liu fra henholdsvis Allerød, Viby og København. Simon sikrede sig dermed en 2.plads og en fortjent plads i kvartfinalen.

Opvarmning inden Kvartfinale mod svensker

Jacob havde på forhånd trukket lidt af en mareridtspulje, der inkluderede Ruben Kristensen fra København, Dominykas fra Hillerød og Lasse Fly Kristensen fra Viby. Her rendte Jacob ind i et nederlag på 12-10 i femte mod Ruben Kristensen i første kamp, men viste efterfølgende mentalt overskud i særklasse, da han sikkert vandt 3-0 mod først Lasse, og efterfølgende med 3-0 mod Dominykas, som er nr. 3 på puslingeranglisten.  1.pladsen og adgang til kvartfinalen var dermed sikret!

I kvarten rendte Simon ind i en storspillende David Heinig. Her tabte han 3-0, men viste god indstilling. På bordet ved siden af vandt Jacob 3-2 efter en drabelig kamp mod en svensker, og spillede sig dermed i semifinalen, hvor han stod til at møde Simons overmand, David.

Her tabte Jacob også relativt klart 3-0 til David, som ganske tydeligt har den mentale fordel i de indbyrdes opgør. (Det skal vi have ændret på. (-;)

Til Danish International spiller man ligeledes bronzekamp, og her skulle Jacob op mod Albert Wolfsberg, som han tabte til efter en tæt kamp dagen forinden. Men i bronzekampen virkede det til, at gassen var gået lidt af ballonen for Jacob, som tabte i tre sæt.

Dog overordnet set en super god indsats af begge drenge i singleturneringen. De viste begge, at de er godt på vej, og bestemt skal regnes blandt de bedste puslingespillere i landet. Rækkens styrke ses tydeligt ved at stærke spillere som Dominykas Samoulis og puslinge top 12-vinderen Mads Zacho ikke engang formåede at spille sig videre fra puljerne. Rækken blev i øvrigt vundet af drengenes overmand, David Heinig.

 

Mandag:

Så var vi kommet til sidstedagen, hvor der skulle kæmpes om medaljer i holdturneringen. Vi vidste ved dagens begyndelse, at det krævede sejre i de resterende to kampe mod henholdsvis Allerød/Hillerød med Daniel Søemosegaard og Oliver Cramon, samt et stærkt svensk hold.

Double mod svensk hold

Det startede også planmæssigt, da vi i første holdkamp sikrede os en 3-1 sejr mod Allerød/Hillerød. Her vandt Jacob begge singler, og vi vandt doublen. Simon tabte tæt i femte sæt til Oliver Cramon.

I stævnets sidste kamp mod svenskerne tabte vi dog desværre med 3-0. Her virkede især Simon træt, og tabte sin singlekamp klart. Jacob ydede en god indsats mod en stærk svensker, der i holdkampen forinden, som eneste dreng til stævnet, formåede at slå stærke David Heinig, men tabte desværre 3-2. Doublen blev spillet uden fokus, og blev til et fortjent 3-0 nederlag. Nederlaget i holdkampen betød derfor, at vi endte på 4. Pladsen, som på trods af ambitionen om en samlet 3.plads, stadig var nok til en tur på podiet for drengene som afslutning på en lang og god weekend.

Dermed kan vi se tilbage på en lang bordtennisweekend, som bød på både op- og nedture, men klart flest opture heldigvis.
At begge drenge stod blandt de sidste otte spillere i single i en turnering, hvor stort set alle de bedste var med, er et vidnesbyrd om, at de er på rette vej. Især Jacobs sikre 3-0 sejr mod en top 3-spiller på ranglisten i en afgørende gruppekamp, hvor han er nødsaget til at levere under pres for videre avancement, er super stærkt. Jeg vil ligeledes fremhæve deres gode opbakning til hinanden i doublerne og generelt i holdturneringen. Det er ikke altid let at spille med brormand i den alder, men kan man håndtere det, kan det blive en stor fordel på den lange bane. Nu skal vi bare tilbage i træningslokalet og arbejde videre med de ting, der skal forbedres. Resultaterne laves til turneringerne, men skabes i træningslokalet. Det gælder for alle spillere. Dem der er villige til at arbejde hårdest, bliver som regel bedst. Tak til Thomas, Carina, Simon og Jacob for en hyggelig weekend.