DM 2018 Ungdom

Ved dette års Ungdoms DM der blev afholdt i Jyske Arena Silkeborg, var KVIK Næstved repræsenteret ved 1 års yngre drenge spillerne Jacob og Simon Petersen, samt U21 spilleren, Oliver Petersen.
Ungdoms DM har samlet hele den danske ungdoms elite, der kæmper om det danske mesterskab.

Vores to yngre drenge spillere, Jacob og Simon Petersen, deltog i DM for første gang og var i et meget stærkt deltagerfelt, men alligevel blev det en rigtig god oplevelse for dem.

Drengene spillede i rækkerne:
Yngre Drenge Elite Single.
Yngre Drenge Elite Double.
Yngre Drenge/Pige Elite Mix Double.

Singlerækken:
Begge drenge lagde ud med single rækken lørdag morgen.

Man spiller i et antal puljer hvoraf det kun er vinderen der går videre til 1/8 dels finaler.
De 8 yngre drenge spillere der er seedet øverst, er direkte kvalificeret til 1/8, og dermed var deltagerantallet på 30 af de bedste spillere i årgangen.

Der blev spillet i 7 puljer og Jacob er kommet i Pulje med Casper Munk, Viby og Simon Vonebjerg, Triton.
Jacob er seedet 2’er i gruppen og starter mod Casper Munk.
Jacob lægger stærkt ud med en sikker 3-0 sejr.
Derefter skal Jacob spille mod Simon Vonebjerg, der er seedet 1’er i gruppen, og efter en stærk indsats vinder Jacob 3-2 og kvalificerer sig som puljevinder til 1/8.

Simon har fået en meget svær pulje og er seedet 3’er.
Han skal møde Kristian Riis, Søften og Albert Gabel, Daugaard IF.
Begge spilleres rating er +100 og +300 ift. Simon.
Simon starter puljen mod Kristian Riis, og efter flot spil og en rigtig god indsats vinder Simon klart 3-1.
Næste kamp er mod Albert Gabel der placeringsmæssigt ligger +300 point foran Simon.
Simon ligger stærkt ud og kommer foran 1-0, og selvom Simon spiller stærkt taber han lidt uheldigt i andet sæt.
Desværre kommer der nu mere gang i Alberts spil og Simon taber 1-3.
Dermed var Simon ude af singleturneringen.

Jacob møder Nick Tran, Triton i 1/8 filnalen, og selvom Nick ratingmæssigt ligger +300 foran Jacob, møder Jacob uimponeret op til kampen og kommer foran 2-0 med stærkt spil.
Desværre går Jacob lidt i stå, og Nick får fat. De næste 3 sæt er meget tætte og desværre falder de alle 3 ud til Nicks fordel, og Jacob taber 8-11 i 5 sæt.

Jacob slutter dog i Top 10 og får samlet en flot 9 plads i den stærke singlerække.

Herredouble:

Doublerækken har 16 hold til start, og drengene starter ud med at møde Tritondoublen Nick Tran og Simon Vonebjerg.

Kampstarten var en lidt rodet affære, idet der efter batkontrol, som fandt sted før HVER kamp, opstod en situation hvor Kvik Næstved spillerne og Triton spillerne havde samme farve trøje på, og det må man ikke….Heldigvis var der indkøbt nogle DM trøjer med tryk som drengene så kunne spille efter en hurtig omklædning.

Kampen er meget, meget tæt igennem alle 5 sæt, men med en klog timeout af Mads Jørgensen og et tæt fokuseret spil vinder Jacob og Simon 14-12 i 5 sæt, og der dermed videre til 1/4 finalen.
I Kvarten møder de Jacob Laursen, Brønderslev og Albert Gabel, Daugaard IF, hvor de desværre taber klart 0-3.

Jacob og Simon slutter Double med en samlet placering som nr. 5

Mixdouble:

Til Mixdouble havde Mads Jørgensen arrangeret at drengene kunne spille sammen med nogle piger fra Amager.
Jacob spillede sammen med Ida Balk-Møller, og Simon sammen med Victoria Berthelsen.

Simon og Victoria fik en held i uheld lodtrækning, idet der var tilmeldt 11 mixdouble par, og Simon og Victoria sad over i første runde.
Det betød at de var direkte i 1/4 finalen og skulle møde mixparret der var seedet klart 1’er, Carl Køngerskov og Laura Schyberg, Hillerød.
Ikke desto mindre gik mixparret uimponeret til opgaven, spillede rigtig klogt, gjorde deres bedste og fik presset favoritterne til det yderste.
Selvom Simon og Victoria tabte 0-3, var det med imponerende sætcifre, hvor de er marginaler fra at tage de første 2 sæt.

Dermed Var Simon og Victoria ude af turneringen, men slutter på en flot 5 plads.

Jacob og Ida skulle ud i en kvalifikationskamp inden de kunne gå i 1/4 finalen.
De mødte Allerødparret Daniel Søemosegaard og Emma Eckerod i 1/8 finalen, hvor de med godt spil sikrer en sikker 3-1 sejr og dermed er klar til 1/4 finalen.

I 1/4 finalen møder de mixparret Malthe Bror Poulsen, Virum og Freja Nielsen, Brøndby.
Jacob & Ida spiller lidt svingende, men opmuntrer og støtter hinanden med hjælp fra Mads Jørgensen og får hevet en 3-2 sejr hjem med 11-9 i 5 sæt.
Dermed er mixparret klar til Semifinalen.

I Semien møder de overraskelsen fra Triton, Nick Tran og Maja Hansen.
Jacob og Ida spiller rigtig godt sammen og er tæt på at tage 1 sæt.
De efterfølgende sæt går der desværre lidt nerver i spillet og Tritonparret får overtaget.
Det var tydeligt at se at Tritonparret havde forberedt sig rigtig godt, og var meget sammenspillet hvilket gav pote, idet Jacob & Ida indkasserer et nederlag på 0-3.
Tritonparret gik hele vejen og tog noget overraskende guldet fra Hillerødholdet.

Mixparret Jacob Petersen og Ida Balk-møller får en rigtig flot 3 plads og kommer på skamlen, hvilket er bemærkelsesværdigt, da de kun havde spillet sammen i 2 timer forinden DM.

U21:

I denne singlerække deltog Oliver Petersen og han var inden stævnet seedet til en kvartfinale: Men en supergodt spillende Oliver, ville det ganske anderledes. De to første kampe vinder Oliver, uden sættab. Kvartfinalen bliver vundet med 4-1 i sæt og pludselig var Oliver med om medaljerne. En tæt semifinale, bliver desværre tabt, men en flot bronzemedalje til Oliver Petersen.

Endnu bedre går det for Oliver Petersen i double, hvor han sammen med Mathias Ringstrømm, Roskilde, spiller sig helt frem til finalen. Her var det meget tæt og bliver først afgjort i afgørende sæt, hvor Oliver og Mathias desværre taber med 8-11. Men igen en medalje til Oliver og denne gang i sølv.

Alt i alt et super vellykket DM, med absolut godkendte resultater og det lover godt for de videre udsigter i træningslokalet.

En stor tak til Mads Jørgensen, der som altid sidder på sidelinien og hjælper klubbens spillere igennem strabadserne når han ikke selv på gulvet og spille.