Top12

I weekenden den 26. – 27. januar 2019 var Ribe BTK vært for Bordtennis Top 12 for ungdom.

Top 12 er en turnering, hvor landets 12 bedste bordtennisspillere indenfor 6 aldersklasser fra Yngre Drenge til Junior spiller alle mod alle.
Der er således 72 deltagere fra hele Danmark.

Top 12 betragtes sammen med Danmarksmesterskaberne som de mest betydende stævner herhjemme, og er faktisk nok det sværeste at vinde, da man skal slå alle de bedste for at ende øverst på skamlen, når man efter 6 kampe om lørdagen og 5 om søndagen har mødt samtlige deltagere.

KVIK Næstved var repræsenteret for første gang siden 2011, ved yngre drenge spilleren Jacob Petersen, der var direkte kvalificeret til Top12 som nr. 7 på ranglisten.

Jacob har spillet meget stabilt og været inde i en meget positiv udvikling over det seneste stykke tid, og Jacob havde derfor forventninger til et godt resultat, da han ved stævnerne rundt omkring i både Danmark og Sverige spiller lige op og tilmed vinder svære kampe mod de allerbedste.

Turneringens lodtrækning viste sig dog lidt fra den uheldige side, da Jacob i lørdagens lodtrækning, i de 2 første kampe, møder spillere der er seedet som nr. 1 og nr. 2.
Det var derfor en meget svær start for Jacob, der desværre taber de 2 kampe, og derfra går kampgejst og egne forventninger til et topresultat hånd i hånd. Jacob formår derfra aldrig rigtig at komme igang,  og han taber desværre alle lørdagens 6 kampe.

Top 12 er et stævne hvor den mentale balance betyder rigtig meget, og især for de yngste er det en meget svær balance at mestre.

Efter en god nats søvn er Jacob klar til en ny dag, og det er tydeligt at mærke på Jacob’s spil at gårdagens hændelse stadig sidder dybt i kroppen, og han har meget svært ved at komme igang med sit ellers rigtig gode spil. Jacob taber de første 2 kampe, men så sker der noget med Jacob.

Gnisten kommer retur, spillelysten blomstrer, smilet kommer tilbage, krop og ben fungerer igen, solen skinner i hallen og Jacob genfinder sig selv igen.
Hans eminente forhånd begynder at virke igen, og han formår at vende tilbage fra dybet til 3 sejre til i de sidste kampe.
En kæmpe præstation at kunne bygge sig selv op igen og komme tilbage fra et mørkt sted.

Jacob slutter Top12 med en placering som nummer 10, men nok så vigtigt så var det en glad dreng der sad i bilen på vej hjem.
Jacob har lært en hel masse, og hvis det bliver til en ny chance ved Top12, så er han bedre forberedt.

Mange tak til Mads Jørgensen som coach, og godt selskab iøvrigt.

Resultater fra Top12 kan findes her.