Succes ved Kval Top12

Succes ved kvalifikationen til Top12.

Fredag aften forlod Thomas, Jacob og jeg Sjælland for at tilbringe weekenden på Bornholm i forbindelse med dette års kval top 12, som jo er kvalifikationen til selve top 12, der ligger engang i slutningen af januar. Og til dem af jer, der måske er lidt i tvivl om, hvad top 12 egentlig er for en størrelse, vil jeg kort komme ind på selve konceptet samt turneringens betydning.

Top 12 betragtes sammen med Danmarksmesterskaberne som de mest betydende stævner herhjemme, og er faktisk nok det sværeste at vinde, da man skal slå alle de bedste for at ende øverst på skamlen, når man efter 6 kampe om lørdagen og 5 om søndagen har mødt samtlige deltagere. Via ranglisten udtages de 8 højest rangerede spillere direkte til hovedturneringen. De sidste 4 pladser skal så findes via Kval top 12, som Jacob deltog i her i weekenden. Til kval top 12 udtages spillerne fra 9-14 på ranglisten direkte, og derudover er der to wildcards til Jylland og Sjælland, samt et til Fyn og et til Bornholm. Heraf finder man altså de sidste 4 spillere, der skal spille med ved top 12.

Vi kom ind til turneringen som underdogs, da Jacob på papiret havde fået en 11. Seedning. Der var derfor alt at vinde, og ikke det store at tabe, følte vi. Dermed ikke sagt, at vi ikke kom med ambitioner, for det gjorde vi bestemt. Jacob har i denne sæson gennemgået en meget positiv udvikling, som har været tydelig i både træningslokalet, men også på de stabile resultater ude til diverse stævner og holdkampe. Og med tanke på den målrettede træning i ugerne op til vidste vi, at muligheden for et godt resultat var til stede. Og det endte så sandelig med at blive en positiv weekend med en masse gode præstationer, der resulterede i en 5.plads, og en kvalifikation der kun lige akkurat glippede pga. et indbyrdes nederlag mod den samlede nr. 4, der endte i samme 7-4 score som Jacob.

Lørdag:

Efter god nats søvn og en morgenmadsbuffet, som Kanns Hotel i Aakirkeby i øvrigt skal roses for, gik vi de 400 meter til hallen fra hotellet. Vi var alle spændte på, hvad dagen ville bringe, men det skulle vise sig at blive en af de mest positive stævnedage af de efterhånden mange, vi har haft sammen. Jacob spiller i perioder noget af det bedste, jeg har set ham spille, og vigtigst af alt formår han at holde sammen på den mentale del, som virkelig er ekstraordinært vigtig til et stævne som top 12. Her skal man nemlig være i stand til at nulstille efter hver enkelt kamp for så at fokusere på en ny modstander, hvad enten man har ydet en god eller dårlig præstation i kampen forinden. Jacob kommer igennem lørdagen med en flot 4-2 score, hvor han slår 2 x Valdemar fra Slagelse, som i øvrigt er gode venner af klubben, og indimellem træner med oppe på loftet. Derudover slår han Simon Vonebjerg fra Triton og Laust Johansen fra Sisu, som begge er fra samme årgang. Jacob skal her roses for flotte comebacks på 2-0 og 9-9 mod Simon, samt at være nede 6-1 i femte mod Laust. I dagens resterende to kampe taber han tæt i femte til både Oliver Berntsen fra Hvidovre og Albert Wolfsberg fra Hillerød efter velspillede kampe, hvor der går en lille smule gummiarm i den i femte sæt i begge kampe.

Søndag:

Dem der før har spillet med om de sjovere placeringer ved top 12 og kval top 12 vil alle kunne nikke genkendende til, at nervøsiteten er på sit højeste, når man vågner op søndag morgen. Det var også at mærke hos Jacob. Han var spændt og tændt på dagens udfordringer. Vi snakkede om tidligere erfaringer fra diverse top 12-søndage i mine ungdomsår, og at man bare skulle tage det en kamp ad gangen som altid. Fordi man har haft en god lørdag, er det ikke ensbetydende med, at man får en god søndag. Det hele kan smuldre, hvis man ikke holder hovedet koldt og forbliver ydmyg. Jacob startede med at sidde over, da Mads Zacho fra Rønde havde trukket sig med for kort varsel inden turneringen til, at man kunne nå at få en af de udtagede reserver i spil. Pausen om morgenen skulle dog vise sig at have en lidt negativ effekt, da weekendens eneste negative oplevelse opstod i den efterfølgende kamp mod Kresten fra OB. Thomas og jeg vidste, at der var lagt op til et regulært nøgleopgør i kampen om den videre kvalifikation, men havde undladt at nævne kampens betydning for Jacob, da man på den måde kunne håbe, at han ville agere mere afslappet på banen. Det var dog som om, at han også selv havde på fornemmelsen, at netop denne kamp kunne få kolossal betydning for den samlede stilling. Jacob brændte i hvert fald sammen rent mentalt og formåede ikke at koncentrere sig om hans eget spil, samt de instrukser vi sammen havde talt om inden og undervejs i kampen, og taber derfor relativt klart. Efterfølgende får vi samlet os, og han yder en god indsats i de sidste tre kampe, hvor han vinder de sidste to, hvoraf den ene var imod William Warming, som han aldrig tidligere har taget et eneste sæt fra . Han ender som tidligere nævnt med en samlet score på 7-4, hvilket lige akkurat ikke var nok, da Kresten ender på samme score, men er bedre indbyrdes. Malte Bror, Oliver Berntsen, Albert Wolfsberg og Kresten Christensen kvalificerer sig dermed til top 12. Jacob bliver nr. 5, og er derfor 1.reserve, hvis der skulle komme et afbud.

Alt i alt kan jeg kun se tilbage på en succesrig weekend, der bød på mange gode skalpe og opløftende momenter. Nu må vi bare tilbage til træningslokalet, hvor der skal arbejdes videre. Her til sidst vil jeg gerne takke Jacob og Thomas for en hyggelig tur.

– Coach og træner, Mads Jørgensen