Kvik Næstved til senior ØM 2017

I weekenden 11/12 februar løb de traditionsrige Østdanske Mesterskaber (ØM) af stablen i Farum Arena, og det skulle vise sig at være passende rammer for de slagvekslinger, overanstrengelses-kramper og blodsudgydelser der kom til at præge en tændt Kvik Næstved-delegation på tværs af alle rækker.
KVIK Næstved fik således en samlet klubplacering som nr. 3 med de mange flotte medaljer.

Lørdagen bød på Klasse 1 Single og Double. Her sled vores medaljehåb Mads Jørgensen sig igennem venner og fjender, og nedlagde 6 ud af 6 modstandere på vejen imod finalen, hvor lårbasserne stod af og ikke ville mere, på en dag med 11 kampe. Man føler aldrig at man vinder en sølv, men nærmere at man taber en guld, men det er trods alt en flot præstation af Mads Jørgensen at nå dertil i et broget felt af gode spillere. Mathias Ringstømm nåede til kvarten i samme række.

Selvsamme Ringstrømm/Jørgensen-konstellation nåede semien i double, men måtte strække våben, og hjemtog dermed en bronze til samlingen. Mathias stiller op for Roskilde, og denne bronzemedalje talte derved kun for en halv i den samlede statistik. Mere herom senere.

I den anden ende af spektret var der store forventninger til vores ny stjerneskud, den frygtede og berygtede Eslund/Petersen-konstellation. Serie 5-løverne erklærede sig kampklar i Klasse 7 i både single og double, og med pandebåndet spændt, blodsprængte øjne og ild i øjnene kæmpede de sig igennem venner og fjender helt til finalen i double, hvor Eslund-forhånden og Petersen-serven måtte kapitulere til et stærkt Fredensborg-hold efter en flot indsats. Doublen gav dermed 2 flotte sølv-medaljer til Kvik Næstved.

I Klasse 7 single sled stortalentet Petersen sig igennem, trodsede træthed og umiddelbart kampform, indtil han til sin store bitterhed og med fråde om munden måtte lade sig ud-prikke af selvsamme listige Fredensborg-spiller, som fik skovlen under Eslund/Petersen i doublen. Fredensborg låste Petersen med sine skruede prik, som aldrig tillod Petersen at komme ind med det offensive spil, der tillader Petersen at skabe pointene selv, men tabte finalen i en tæt 5 sætter, og reaktionen kom prompte: Petersen tilmeldte sig Kvik Næstveds træningslejr d. 25/2 på Kalbyrisskolen, for der er kun én vej ud af nederlagets mørke: Hårdt arbejde, træning og fokus på lyset for enden af tunnelen; Der hvor netrullerne går over til englesang og harpespil, loopet får bue på selv når man slår hårdt, og væggene er tapetseret med drømme om Fredensborg-spillernes sølvmedaljer. Petersens stålsatte øjne, der ikke har set sit lige siden Samuelsens skatteforhandlinger, er fast besluttet på at forbedre sin sølv ved næste års ØM, og det anbefales ikke at stille sig i vejen for ham ved de kommende klubmesterskaber.

Dermed sluttede Dag 1 med 4 (3) sølvmedaljer, (1 x Jørgensen i Klasse 1 single, 1 x Petersen i Klasse 7 single, 2 x ½ Eslund/Petersen i Klasse 7 double). Ligeledes tog Kvik Næstved 1 (0,5) bronzemedaljer ved 1 x ½ Jørgensen i Klasse 1 double.

Dag 2 var forventningernes dag. Efter en flot start på ØM, skulle der nu følges op i Klasse 2 og Klasse 4. Blandt de største bedrifter skal nævnes Jørn Ringstrømms gode fight og kampe imod svære modstandere, og Peter Løvbjergs overblik og showmanship. Peter lader ikke en god mulighed for en udfordring gå fra sig, og valgte at lægge battet af i Kyse, for så at stille op med Nick Olsens lange knopper i Farum. Det blev aldrig hverken rigtig kønt eller langt, og Peter har lovet lige at gennemlæse listen for hvad man skal huske til en bordtennisturnering grundigt inden næste stævne. Vi skal helt ned til nr. 1 på listen for at finde ”bat”.

Da røgen havde lagt sig fra Løvbjergs hurtige exit, begyndte et langt og sejr træk imod weekendens største højdepunkt. Dødsdoublen v. Jakob Ebbesen og Nick Olsen disponerede fornuftigt kræfterne, og valgte at prioritere IKKE at spille finale i doublen, og kunne – selvtilfredse over deres store strategiske beslutning – lade sig hylde med en bronzemedalje hver, efter at have lagt sig med 11-9 i 5. sæt i semien til de senere vindere.

Begge begyndte nu deres vilde ridt i en af stævnets største rækker. Som en koordineret spydspids af Kvik Næstveds medaljeambitioner skar hhv. Ebbesen og Olsen stærkt igennem deres puljer i klasse 2, imens Bjørn ”Aanderarmen” Aaholm gjorde kort proces i sin Klasse 4-pulje, der på samme vis resulterede i en klokkeklar puljesejr. Mest noteringsværdigt var her Olsens brutale nedslagtning af Brian Ganzhorn, Skensved, som vandt double-rækken. Det interessante består mest af alt i at  Olsens Østserie-hold skal møde netop Skensved i sidste kamp – som også er en hjemmekamp – om en god måneds tid.

Imens Aaholm generøst delte ud af sin berygtede Unterschnitz-serv i Klasse 4, hvor ingen rigtig nåede at se hvad der ramte dem, måtte Ebbesen strække våben i kvartfinalen mod en rigtig god og sikker spiller, efter lange dueller og Ebbesen tilbage på det niveau han viste før jul. Det tegner godt for Østserien, selvom vi er nogle stykker der har begyndende fugtige håndflader her op til klubmesterskaberne.

Olsen fortsatte sine magtdemonstrationer fra puljen, og det var med bævende knæ og tårer i øjnene når modstanderne hentede kampsedlen og så Nick Olsen på den. Slagteren fra Nakskov huggede og deffede sig elegant igennem 1/8-del og kvart-finalen, med fik matte øjne da kvaliteten af modstanden nåede en anden kaliber i semifinalen. Carsten S. Nielsen fra Københavns BTK er utroligt sikker, slår hårdt og tilpasser sine slag og placeringer godt, så han ikke laver fejl på svære bolde. Det var giganternes kamp, da den ustoppelige kraft Carsten Nielsen mødte det urokkelige objekt Nick Olsen. Det slog gnister, og det ellers så urokkelige objekt strøg elegant som en fjer rundt om hjørnet og placerede Dødens Kødhammer af et loop ud i vinkler, som den relativt korte Carsten ikke kunne være med på. Olsen trak sig sejrsrigt ud af en lang og hård 5.-sætter, i en kamp hvor det var påkrævet at være på 100%, for en nedgang i intensitet på bare 10-15% ville fjerne presset fra Carsten, der så ville få initiativet, og dermed formodentlig kunne få overtaget. En stor sejr af Olsen, der kunne løfte armene i triumf på det ene af de to borde der nu var tilbage i hallen, og derpå liste over til det andet, hvor man svagt og fra afstand kunne høre det hvinende SCCHHINNITTZZ fra Aanderarmens server.

Aaholm fandt sig selv bagud 0-2 i sæt, og lagde derpå taktikken om, så den bedre passede til de tomme energidepoter, og lod modstanderen lave fejlene. Det gav 2-2 i sæt, og ny energi, som Aaholm derpå valgte at bruge på at spille som i de første 2 sæt: Det ”rigtige” spil, som Aaholm så gerne vil, men kroppen ikke ville være med til. Aaholm tog en listig time-out ved 3-5, fik fokus tilbage på det nødvendige fremfor det ønskede, og vandt derfra 8-1 og dermed sættet 11-6.

På de sidste 2 borde stod nu finalerne i Klasse 2 og Klasse 4, med hhv. en fnysende og sprudlende Nick Olsen og en træt men glad Bjørn Aaholm, der ligner en mand på vej tilbage til 90’ernes storform.

Olsen skulle op imod vinderen fra Klasse 1, Kennie Kirkeby, som lørdag havde slået 4-5 spillere over 2200 og endda nogle over 2300 i rating. Men det var Olsen ligeglad med, og Kirkeby fik kærligheden at smage i form af lange knopper, kødhammeren ud i hjørnerne, og et elegant, yndefuldt og svævende benarbejde, der rykkede Olsen smukt over scenen i en dans imod triumfen. Et komfortabelt første sæt blev til et sikkert andet sæt, inden den totale ydmygelse og dødsstødet blev sat ind med 11-2 i 3. og sidste sæt, hvorpå Nick Olsen kunne løfte armene i vel nok voksen-karrierens største sejr og triumf som vinder af de Østdanske Mesterskaber i Klasse 2. En fantastisk indsats, og et spil og benarbejde der bringer Olsen frem blandt de absolutte favoritter til klubmesterskaberne – uanset hvem der stiller op.

Samtidig schnittede Aanderarmen DTU’s Alexis Morfin i stykker på bordet ved siden af, og fortsatte de gode takter fra semien. Aaholm kørte på pumperne, men fandt på mest urolige vis kræfterne til fortsat at holde planen, og spille modstanderen væk fra hans styrkepunkter. Ved stillingen 7-1 i 4. sæt, og oppe 2-1, så det ud til at være en formsag at fortsætte mønsteret, men da muren ramte i samme øjeblik som Aaholm kunne smage sejrens sødme indenfor rækkevidde, fik trætheden overmandet, og den 23-årige modstander fik vristet sig til at styre spillet igen. Aaholm sled sig frem til flere matchbolde, men det frygtede Unterschnitz var efterhånden blev et blob, og det efterfølgende 5. sæt blev aldrig en gyser. Et marathon blev tabt for Aaholm, selvom vi er flere der mener at man har vundet det, hvis bare man kan slæbe sig over målstregen. Aaholms fremgang i denne sæson kulminerede her i et overflødighedshorn af kælen teknik og fantastisk føling, som gør at Serie 2-folkene roligt at begynde at se sig over skuldrene.

Med disse medaljer føjede Nick Olsen en guld til Kvik Næstveds samling, ligesom Bjørn Aaholm tilføjede en sølv, og konstellationen Ebbesen/Olsen fik bronze-medaljer på Dag 2. Derved endte Kvik Næstved samlet set med 1 guld, 4 sølv og 1,5 bronzemedalje. Den store vinder i det overordnede regnskab blev Fredensborg, som må være målet at slå af pinden næste år. I hvert fald sidder Thomas Petersen stadig og skummer af raseri over prik-kongen fra netop Fredensborg i Klasse 7, og virker indstillet på at det ikke sker igen næste år.

KVIK Næstved stillede ikke talstærkt op til stævnet, idet under 10 seniorspillere deltog.
På trods af det beskedne antal deltagere fik klubben en meget flot samlet klubplacering som nr. 3
Læs mere her

Tak for et fantastisk stævne, og vel mødt til mange flere i fremtiden!